Tramp otkazao tradicionalnu večeru povodom Ramazanskog bajrama u Beloj kući

- U ime američkog naroda, Melanija i ja šaljemo srdačne pozdrave muslimanima koji slave Ramazanski bajram - poručio je Tramp muslimanima koji slave Ramazanski bajram

  • 5

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je tradicionalnu iftarsku večeru koju su prethodne tri administracije Bele kuće organizovale povodom velikog muslimanskog praznika, Ramazanskog bajrama.

 

Danas je Ramazanski bajram i svi čestitaju sa rečenicom - Bajram Šerif Mubarek Olsun: Da li znate njeno značenje?

 

Naime, Bela kuća je svake godine organizovala iftarsku večeru, obrok koji označava prekid ramazanskog posta, još od 1996. godine kada je prvu takvu večeru organizovala Hilari Klinton.

 

Iftarskoj večeri u Beloj kući su uglavnom prisustvovali visoki zvaničnici iz muslimanskog sveta kao što su članovi Kongresa, diplomate...

 

- U ime američkog naroda, Melanija i ja šaljemo srdačne pozdrave muslimanima koji slave Ramazanski bajram. Tokom ovog praznika, podsećamo se na važnost milosrđa, saosećanja i dobre volje. Sa muslimanima širom sveta, Amerika obnavlja našu posvećenost u poštovanju tih vrednosti - poručio je Tramp u čestitki.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    26. jun 2017 | 07:20

    Izgeda da Tramp ne voli neke praznike i običaje.

  • Draca

    26. jun 2017 | 07:13

    Djubre ja sam pravoslavac pa mi ne smeta bajram. Ili srdacan svima muslimanima bajram

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA