≫ 

Umrla devojčica čija je glava bila obima 94 cm: Njeni poslednji uzdasi samo nekoliko dana pre operacije koja bi je spasila (FOTO) (VIDEO)

Zbog veličine glave i pritiska vode na mozak, ona nije mogla da stoji, jede niti da priča

  • 6

Petogodišnja indijska devojčica Runa Begum, koja je patila od retkog poremećaja oticanja glave, o čemu su pisali brojni mediji još od 2013. godine, preminula je u nedelju u svom domu u selu u udaljenom severoistočnom delu Indije.

Majka je smestila bebu u krevetac da mirno spava: Premrla je od straha kada je videla jeziv prizor koji je kamera baš tada snimala! (FOTO)

Fatina Begum, majka devojčice je objasnila da je njena ćerka imala probleme sa disanjem, koji su postajali sve komplikovaniji, zbog čega su hitno krenuli ka bolnici, međutim, devojčica je usput preminula.

Foto: Profimedia/Barcroft Media Foto: Profimedia/Barcroft Media

- Bila je inače zdrava i vesela. Odjednom je počela teško da diše i ubrzo je umrla - rekla je majka.

Malena Runa rođena je sa retkim oboljenjem hidrocefalusom, vrlo opasnim i smrtonosnim stanjem usled kojeg se cerebralna tečnost izlive u moždanu šupljinu. Njeni očajni roditelji zatražili su pomoć od javnosti i medija, pa je ubrzo jedna bolnica u Nju Delhiju pristala da devojčicu leči besplatno.

Foto: Profimedia/Barcroft Media Foto: Profimedia/Barcroft Media

Runu su inače od njene operacije koja je trebalo da joj spasi život delili samo dani. Ovo je trebao da bude deveti set intervencija sa ciljem da joj se veličina glave vrati na normalnu. U proteklih četiri godine, Runa je imala osam seta operacija i intervencija usled kojih su doktori uspeli da joj obim glave smanje sa neverovatnih 94 cm na 58 cm. Zbog veličine glave i pritiska vode na mozak, ona nije mogla da stoji, jede, niti da priča.

Iako joj niko od lekara nije davao velike šanse za oporavak, Runa je nakon operacija uspela da se smeje, izgovara nekoliko reči, pokušava da komunicira i ima sadržajan život, te su se roditelji nadali da će njihova ćerka ipak biti medicinsko čudo, piše Dejli mejl.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA