≫ 

Beograđanin velikog srca: Zoran je poklonio skoro 2 miliona dinara školi u Šumadiji (FOTO)

Beograđanin, potomak polupismenog školskog poslužitelja poklonio plac školi u Kniću, gde je njegov predak nekada radio

  • 6

Beograđanin Zoran Papić poklonio je svoje zemljište, vrednosti oko 1,7 miliona dinara, Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Kniću kraj Kragujevca.

Poklanja veliku kuću u Beogradu: Pogledajte pod kojim uslovom možete da je dobijete (FOTO)

Darodavac je potomak školskog poslužitelja, a opština se Papiću zahvalila postavljejući u dvorištu spomen ploču njegovim precima.

Zoran Đorović, predsednik opštine Knić, kaže da se do skoro nije ni znalo da je deo školskog dvorišta u vlasništvu privatnog lica.

- Dobili smo investiciju za sređivanje škole i počeli da prikupljamo papirologiju kada smo shvatili da su i već izgrađeni objekti škole na građevinskom zemljištu koje se vodi na Zorana Papića kao naslednika. Pronašli smo ga u Beogradu.

- Kada smo mu predočili da je vlasnik 19 ari zemljišta na kome je škola i dvorište i hteli da iznađemo rešenje, on je jednostavno rekao da će nam sve pokloniti. Malo je reći da smo bili oduševljeni - kaže Đorović.

Zoran Papić je poklonio zemljište koje na tržištu košta 1,7 miliona dinara, kažu u opštini dodajući da je mogao da traži drugo zemljište ili otkup parcele, ali on o tome nije ni razmišljao.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U znak zahvalnosti na velikodušnosti, opština Knić je u dvorištu škole postavila spomen ploču precima Zorana Papića.

Ono što je posebno zanimljivo je što porodica donatora Zorana Papića vodi poreklo od Branka J. Janaćkovića, nekadašnjeg školskog poslužitelja!

- Ono što sam uradio za mene nije ništa čudno i posebno. Hoću da napomenem da bi kulturu i obrazovanje mnogo mogli da unapredimo donacijama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Meni je čast što sam ja, kao potomak polupismenog školskog poslužitelja, imao priliku da pomognem u obrazovanju, školovanju mladih naraštaja u Kniću - kaže Papić.

Zemljište je sada javna svojina opštine Knić, odnosno data je na korišćenje Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”. Ugovor o poklonu zemljišta zaključen je u Kragujevcu 20. juna. Nakon potpisivanja, Zoran Papić je posetio školu, gde mu je uručen simboličan poklon - slika.

A onda se fotografisao kraj spomen ploče svom polupismenom pretku, školskom poslužitelju, koji bi bio ponosan da zna da pomaže opismenjavanju hiljada šumadijskih mališana.

Daljinac baner

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedjabg

    27. jun 2017 | 22:46

    To to pljujte coveka...danas je human gest postao sramotan. Gospodine dragi Bog ce vam dati svu srecu za ovaj potez,samo se nadam da ce se deca skolovati da ne budu plicaci kao ovi negativni komentari.

  • Dr.Thc

    27. jun 2017 | 20:26

    Eto deco cika zoran vam poklanja debilanu.svaka cast!

  • Alo Bre

    27. jun 2017 | 20:09

    Koliko je to evra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA