"Kobre" još jednom pokazale koliko su moćne: Završena hitna vežba Vojske Srbije (FOTO) (VIDEO)

Ovakve vežbe će se realizovati i u narednom periodu u cilju dostizanja vrhunskog nivoa uvežbanosti snaga za hitno reagovanje

  • 14

Proverom snaga za intervenciju ka ugroženim objektima iz dela jedinica Komande za obuku i vežbovnim aktivnostima na aerodromu "Kovin", danas je završena trodnevna, vanredna i nenajavljena provera sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije.

 

Uskoro moguće investicije stranih kompanija u vojnu industriju: Vučić otvorio 8. međunarodni sajam naoružanja (FOTO) (VIDEO)

 

Na aerodromu "Kovin" realizovane su vežbovne aktivnosti koje su obuhvatale blokadu i uništenje terorističke grupe i rešavanje talačke situacije angažovanjem po dva protivteroristička tima iz Specijalne brigade i bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre", jednog izviđačko-diverzantskog tima i odeljenja bespilotnih letelica.

 

Uvežbavana je i medicinska evakuacija vazdušnim putem, saopštilo je Ministastvo odbrane.

 

Obaćajući se učesnicima vežbe, načelnik Generalštaba je istakao da je suština ove provere sposobnosti bila da se provere snage za hitno reagovanje koje treba da reše početne zadatke i da stvore uslove da u određenim dejstvima mi imamo inicijativu i da na svaki bezbednosni rizik adekvatno odgovorimo.

 

- U današnjim uslovima ko reaguje brže i spretnije, ko primeni iznenađenje, i to isto iznenađenje spreči, dolazi u taktičku prednost i pobeđuje. Vi ste te snage koje treba da stvore početnu prednost, da zaštite glavne snage koje u konačnom rešavaju bezbednosne probleme - rekao je general Diković.

 

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

 

On je izrazio zadovoljstvo što su vežbovne aktivnosti realizovane na vrlodobrom nivou i posebno pohvalivši angažovanje dela jedinica Specijalne brigade koje su se u trenutku uzbunjivanja nalazile na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru.

 

Načelnik Generalštaba je najavio da će se ovakve vežbe realizovati i u narednom periodu u cilju dostizanja vrhunskog nivoa uvežbanosti snaga za hitno reagovanje.

 

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

 

Po rečima načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba brigadnog generala Ilije Todorova, ujedno i rukovodioca kontrole dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje, angažovane snage su realizovale sve zadatke u skladu sa naređenjima kontrole iz Generalštaba.

 

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

 

- Cilj provere je u potpunosti ostvaren. Imali smo priliku da se na licu mesta uverimo da su sastavi namenjeni za izvršavanje zadataka u sklopu snaga za hitno reagovanje pripremljeni, da je ljudstvo osposobljeno, i da je starešinski kadar spreman da izvršava zadatke u skladu sa naređenjima - rekao je general Todorov.

 

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

 

Pored Dikovića i Todorova, završnoj vežbi prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković i načelnik Kabineta načelnika Generaštaba pukovnik Stevan Kotarlić, navedeno je u saopštenju.

 

Pogledajte kako izgleda hitno reagovanje Vojske Srbije: 

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    27. jun 2017 | 22:39

    Živela vojska srbije

  • Realan

    27. jun 2017 | 21:42

    Da nije tuzno bilo bi smesno ! Vojna jedinica po ko zna koji put dokazala vrhunsku obucenost i spremnost a kad god je trebala da da izvrsi svoju ustavnu obavezu i da zastiti Srpski narod na Kosovu nije je bilo nigde !

  • Moki

    27. jun 2017 | 23:05

    Nisu pokosili travu na poligonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA