Smederevo je prestonica kulture i tradicije: "Teatar u tvrđavi" od 8. do 12. jula

Na obali Dunava, gde je bio smešten dvor despota Đurđa Brankovića, posetioci festivala biće i ovog leta u prilici da uživaju u autentičnom ambijentu i kvalitetnom pozorišnom repertoaru

  • 2

Četvrti pozorišni festival "Teatar u tvrđavi", spoj kulture i tradicije u Malom gradu tvrđave u Smederevu, održaće se od 8. do 12. jula.

Lovefest obara rekorde posećenosti od 3. do 5. avgusta!

Na obali Dunava, gde je bio smešten dvor despota Đurđa Brankovića, posetioci festivala biće i ovog leta u prilici da uživaju u autentičnom ambijentu i kvalitetnom pozorišnom repertoaru.

Gradsku manifestaciju otvara predstava u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta "Violinista na krovu“.

Atila Bereš, režiser mjuzikla, na uzbudljiv i zabavan način predstavlja sudbinu siromašnih Jevreja u carskoj Rusiji. Važan element dela je muzika zasnovana na narodnom melosu ruskih i poljskih Jevreja tog doba.

Foto: Promo Foto: Promo

Naredne večeri posetioci festivala biće u prilici da prate porodični mjuzikl za decu i odrasle "Vilinska zavrzlama“. Moderna bajka, bez scenografije u predstavi, podstiče mališane da i sami budu kreativni i maštoviti. Kroz interakciju sa glumcima motivisani su da spoznaju sebe, da uče o svojim strahovima i načinima za njihovo prevazilaženje.

10. jula Mali grad ugostiće članove pozorišta "Bora Stanković“ iz Vranja, sa predstavom "Ruža uvela“. Komad je napisala Jelena Mijović prateći motive, likove i radnju iz proze Bore Stankovića oslanjajući se na pripovetku "Ruža uvela“. Kako sama autorka ističe „ovo je predstava o nekadašnjim ljudima u današnjem svetu“.

Foto: Promo Foto: Promo

Za ljubitelje klasičnih komada biće izvedena predstava Itaka art centra i Šabačkog pozorišta "Perikle“. Ovo ljubavno-avanturističko delo Vilijama Šekspira adaptirao je i režirao jedan od vodećih pozorišnih reditelja i dobitnik svih relevantnih priznanja za režiju u našoj zemlji, Nikita Milivojević. "Perikle“ spada u najređe igrane Šekspirove komade i ovo će biti prvo izvođenje u srpskoj pozorišnoj produkciji.

"Teatar u tvrđavi“ zatvara Kruševačko pozorište sa predstavom "Buzdovan“, poznatom i pod nazivom "Komedija o jubavi kapetana Nikole Ivulića“ . Ovo postrenesansno delo nastalo je pre više od 200 godina, a kako napominje glavni glumac Dejan Tončić, komad sugeriše da se vekovima neki elementi nisu promenili.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovogodišnji programski repertoar pod otvorenim nebom revijalnog je karaktera.

Ulaznice za četvrti pozorišni festival u Smederevu prodaju se po ceni od 200 dinara za pojedinačne predstave, osim za predstavu "Vilinska zavrzlama“ gde je ulaz slobodan. Karte se prodaju na bilet servisu Centra za kulturu Smederevo i na ulazu u Mali grad, dva sata pred početak predstave.

Foto: Promo Foto: Promo

Pokrovitelj festivala je grad Smederevo, a realizuje ga Centar za kulturu Smederevo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA