Vozač "poršea" imao je samo ručni prtljag, pa je carinik odlučio da mu izvrne džepove i FRAPIRAO SE

Vozač automobila, stanovnik Prištine (34), nije prijavio ništa osim ličnog prtljaga, pa su carinici izvršili detaljan pregled, kao i lični pretres putnika

  • 3

Carinici su u dva navrata sprečili da iz Srbije budu iznete neprijavljene devize - gotovo 40.000 švajcarskih franaka i 18.500 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Carinik je rutinski prišao "volvu", a onda primetio da je auto čudno "legao". Tražio je detaljan pretres i nije pogrešio! (FOTO)

Prava piratska potera na Dunavu kakvu Srbija nije videla: Carinik je uočio sumnjiv brodić, pa pozvao pojačanje, i to nije sve! (FOTO) (VIDEO)

Prvi pokušaj krijumčarenja deviza zabeležen je juče na graničnom prelazu Batrovci, kada je na izlaznu stranu prelaza pristigao automobil "Porše Panamera 4S", švajcarskih registarskih oznaka.

Vozač automobila, stanovnik Prištine (34), nije prijavio ništa osim ličnog prtljaga, pa su carinici izvršili detaljan pregled, kao i lični pretres putnika.

U džepovima trenerke koju je vozač imao na sebi pronađeno gotovo 50.000 švajcarskih franaka, nakon čega mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti od 10.000 evra.

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu neprijavljenih 18.500 evra.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Putnici su na pitanja carinika rekli da sa sobom nose 5.500 evra, ali je detaljnom kontrolom automobila marke "Audi", u muškoj torbici ispod suvozačevog sedišta, otkriveno 33.000 evra.

Iz Uprave carine podsećaju da se prilikom ulaska u zemlju mora prijaviti svaki iznos veći od 10.000 evra, jer se u suprotnom putnici izlažu riziku da se nađu u prekršaju i da im na izlazu iz zemlje neprijavljeni novac bude oduzet.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA