≫ 

Trampova popularnost drastično opada: Predsednik SAD gubi podršku od onih ljudi na koje je najviše računao

Svima je već poznato da je njegov kabinet pun bogataša. Tramp je najavljivao reforme koje bi išle na ruku upravo njima

  • 3

Američki predsednik Donald Tramp svojim postupcima je oterao i one koji su mu najsličniji - bogataše. Kada se Donald Tramp kandidovao za predsednika stalno se hvalio činjenicom da je milijarder.

 

Šta stručnjaci za PR i marketing mogu da nauče od Donalda Trampa? Evo kako on vodi svoj profil na Tviteru

 

- Meni nije potreban ničiji novac. Ja sam veoma bogat, ne treba mi novac lobista - govorio je on.

 

Tramp je objasnio kako se on zapravo ne hvali, već govori kakav "način razmišljanja" je potreban u Americi. Zato je za njega razočaravajuća činjenica da gubi podršku od milionera.

 

Istraživanje koje je sprovela televizija CNBC pokazuje da je sve veći broj bogataša zabrinut zbog Trampovog vođenja države. U anketi su učestvovali milioneri i milijarderi od kojih je 45 odsto glasalo za Trampa, a 41 odsto za Hilari Klinton.

 

Upitani da ocene Trampovih prvih 100 dana u Ovalnom kabinetu, na skali od 1 do 100, on je dobio ocenu 38.

 

Ispitanici su dalje odgovarali na pitanje da li su "za" ili "protiv" Trampa i 50 odsto njih je reklo da je "protiv", a samo 29 odsto je reklo da je "za".

 

- On je nekonvencionalni predsednik i mislim da se mnogi od glasača još navikavaju na to. Mislim i da su sve manje nade da će doći do poreskih i zdravstvenih reformi - rekao je Džordž Volper, predsednik "Spectrem Group" koja je sprovela anketu.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Svima je već poznato da je njegov kabinet pun bogataša. Tramp je najavljivao reforme koje bi išle na ruku upravo bogatašima, a treba podsetiti i da su se mnogi od njih dodatno obogatili u prvim danima njegovog mandata.

 

Upitani šta je najveći rizik po ekonomiju u narednih 12 meseci, milioneri su rekli da je to nefunkcionisanje vlade. Takođe, oni misle da je nefunkcionisanje vlade i pretnja po njihova lična bogatstva.

 

Ipak, oni su Trampa visoko ocenili po pitanju brige za nacionalnu bezbednost. Anketa je sprovedena u maju i u njoj je učestvovalo ukupno 750 osoba.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    29. jun 2017 | 08:38

    Znaci na pomolu je negde u svetu veci ratni sukob , Trampov rat sa kojim ce se skrenuti paznja domace javnosti . U sledecih mesec dana sigurno ...

  • Drina

    29. jun 2017 | 08:39

    Ocete rat doce vam putin glave

  • Kunda

    29. jun 2017 | 07:53

    To je ono ( nemoze sve da se kupi )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA