Šumadija je danas gorela, izbilo 28 požara! Vatra buktala, zahvatila trave, šume i kuće

Na teren su izašle i ekipe Hitne pomoći, a tokom intervencija nije bilo povređenih

  • 3
Požari u Čileu Foto: Tanjug/AP

U Šumadiji je zabeleženo 28 požara, vatra je izbila na teritoriji Grada Kragujevca, opštinama Knić i Batočina, a svi požari su lokalizovani.

Tlo se greje, i uzima "danak": Ovo leto biće drugačije od prethodnih, a evo šta to znači

Na teritoriji Kragujevca, požar je bio u Drači, Divostinu, Šumaricama, Desimirovcu, prenosi RTS. Gorela je trava, nisko rastinje, a u selu Desimirovac vatrena stihija zahvatila je dve kuće i pomoćne objekte.

Intervenisala su četiri vozila sa 15 vatrogasaca, čijom je brzom akcijom sprečeno da vatrena stihija zahvati okolne kuće i školu u tom selu.

Prema rečima očevidaca, do požara je došlo kada je varnica sa dalekovoda pala u obližnju šumu, zapalila vatru, koja se, usled vetra, proširila na stambene objekte. Pored vatrogasaca, u gašenju požara su učestvovali i pripadnici Vojske, kao i cisterne Javno komunalnih preduzeća.

Na teren su izašle i ekipe Hitne pomoći, a tokom ove, ni tokom ostalih intervencija nije bilo povređenih. Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije u Kragujevcu Zoran Kočović je za RTS rekao da su zahvaljujući velikim naporima nadležnih službi svi požari lokalizovani.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA