≫ 

Tinejdžeri u Srbiji sve češće idu na ovu operaciju, pojava je masovna!

Ukoliko su u pitanju urođene anomalije, troškove operacije može da refundira Fond za zdravstveno osiguranje

  • 2

Popularnost estetske hirurgije u našoj zemlji ne jenjava, i sve je zastupljenija među mladima od 13 do 18 godina, koji najčešće operišu klempave uši.

 

VELIKA OPASNOST: U kozmetičkim salonima nikako ne smete da radite ove stvari, jer možete i da umrete

 

Vasilije (28) je najpoželjniji doktor u Beogradu, a zbog onoga što ume, žene mu rado pokazuju svoje grudi (FOTO)

 

Da bi roditelji svojim mezimcima ispunili ovu želju često moraju da plate pozamašne svote, i do hiljadu evra. Prema podacima republičkog fonda za zadravstveno osiguranje, u 2016. ukupan broj opertisane dece iznosio je 431, dok je samo do aprila ove godine operisano njih 149.

 

Taj broj ipak nije konačan i sigurno je veći, jer mnoštvo mladih to radi u privatnim klinikama.

 

Foto: Profimedia/Glow Wellness RM

Foto: Profimedia/Glow Wellness RM

 

- To su deca uzrasta od 14 do 18 godina, i češće dolaze devojčice nego dečaci. Na VMA se bar jednom nedeljno odradi takva opercija. RFZO refundira troškove ukoliko je u pitanju urođena anomalija, poput deformacije ušne školjke, nedostatka ušne školjke, školjka koja mora kompletno da se rekonstruiše i sl. Tu spada i kupasto uvo, odnosno šoljasto, kao i deformacija same hrskavice - kaže prof dr Marijan Novaković, specijalista plastične, estetke i rekonstruktivne hirurgije.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    30. jun 2017 | 09:45

    Ове операције поздрављам.Деца су често мета изругивања,не само својих вршњака него и одраслих.Комплекс клемпавих ушију,доводи их у јако лоше ситуације.Било би лепо кад би сви били ослобођени од плаћања операције..

  • gago

    2. jul 2017 | 18:47

    kakve usi? to je najmanji problem. pa oni su zakrzljali,iskrivljeni,debeli,grbavi,nesposobni. Da im das dve nacrtane guske da cuvaju i to bi im pobeglo. Nesposobnjakovici. Toliko o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA