Dinkić: Zadužićemo se da preživimo!

Ministar finansija i privrede izjavio je da ne namerava da "diže u nebesa" poreze da bi se dobio novac za plate i penzije, jer bi to ubilo privredu

  • 2

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da će se naša zemlja zaduživati po povoljnim uslovima kako bi se obezbedilo preživljavanje države do fiskalne konsolidacije.

- Zadužićemo se svuda gde je moguće izvući povoljne uslove - rekao je Dinkić, i precizirao da ćemo ko god nam ponudi relativno povoljne uslove u ovoj teškoj svetskoj krizi morati da takve pozajmice uzimamo da bismo obezbedili preživljavanje države do fiskalne konsolidacije .

On je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" istakao da je takvo pozajmljivanje neophodno, jer, kako je naglasio, ne namerava da "diže u nebesa" poreze da bi se dobio novac za plate i penzije, pošto bi to ubilo privredu do kraja .

Dinkić je rekao da će domaće poslovne banke biti jedan od izvora pozajmljivanja na kratak rok, kroz prodaju trezorskih zapisa i napomenuo da je prošla Vlada Srbije planirala emisiju evro obveznica, dodavši: "I mi ćemo to uraditi".

Ministar finansija i privrede naglasio je da su u planu i bilateralni aranžmani s prijateljskim zemljama poput Rusije, koja je već u nekim neformalnim kontaktima izrazila želju da nam brzo konvertuje jedan deo kredita za pomoć budžetu, nekih 200 miliona do 300 miliona dolara, koji je već odobren prethodnoj Vladi za železnicu.

Razgovaraće se o tome i sa drugima, kazao je Dinkić, i dodao da će biti nastavljeni i razgovori sa MMF i Svetskom bankom.

(Telegraf.rs \ Tanjug \ Foto: M. Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ПОЛИТИЧИ ПОПУЛИЗАМ

    29. jul 2012 | 18:45

    Бездеци Г-дин министар ће обезбедити леба за сада живим, постојећим гласачима али тако да их хране нерођена деца Србије (будући гласачи за будуће политичаре). Све скупа то је урадила и још увек ради напаћеној Србији политика популизма, коју нуде и спроводе домаћи политичари. Од Г-дина Броза (»Радничо Самоуправљање.. «), преко Г-дина Милиошевића (»нико несме да вас бије.. «), Тадића (»и Европа и Косово.. «), па особито до данашњег Г-дина Николића (»Косово је срце Србије..., Промене... «) политиким поппулизмом се привлаче и обезбеђују бројни гласачи, најчешће обећавајући нереалне бенефиције етничи и социјално угроженим упама док се уопште нe нудe беома неопходни али политички непопуларни стварни економски и социјални и развојни програми.

  • mika

    29. jul 2012 | 13:35

    ma ja bih ove postene ministre pred hag da im se sudi,upropastise nam drzavu i zivot gradjana...zaduzise nam i praunuke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA