≫ 

U maju smo kupovali za 11 odsto više nego prošle godine!

Prema podacima statistike, u prvih pet meseci 2017. promet u maloprodaji je zabeležio rast u tekućim cenama za 8,4 odsto, a u stalnim cenama za 3,2 procenta u odnosu na isti period prošle godine

  • 13

Promet robe u trgovini na malo u Srbiji je u maju 2017. bio veći u tekućim cenama za 11,1 odsto, a u stalnim cenama za 6,1 procenat na godišnjem nivou, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Surčin rekorder po visini majske plate, gde su najniža primanja u Srbiji?

U poređenju sa prethodnim mesecom, promet robe je u maju porastao u tekućim cenama za 1,9 posto, a u stalnim za 2,5 odsto.

Prema podacima statistike, u prvih pet meseci 2017. promet u maloprodaji je zabeležio rast u tekućim cenama za 8,4 odsto, a u stalnim cenama za 3,2 procenta u odnosu na isti period prošle godine.

Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu ocenjenih rezultata iz redovnih statističkih istraživanja koje Republički zavod za statistiku sprovodi na većem broju jedinica u uzorku, navodi se u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    30. jun 2017 | 14:08

    Ajde stavi ovo na referendum ako smeš kao pitanje!

  • Maka

    30. jun 2017 | 13:57

    U Novom Sadu za par meseci pala prosecna plata za 12.000 dinara. Toliko o porastu kupovne moci.

  • nessa

    30. jun 2017 | 13:55

    jel vi nas zaebavate?vise kupujemo?pa ja nikad gore nisam ziveo imamo ko radi, platu da platimo racune i nesto da jedemo a auto registracija hemija letovanja su mi sad misaona imenica pa sad mi beograd dodje kao turisticka destinacija skupljam pare da vidim metropolu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA