Čkalja drži lekciju o gradu iz "malo boljeg sutra": Samo on je umeo tako da nas nasmeje (VIDEO)

Jedan jedini i neponovljivi Čkalja objašnjava život funkcionera u našoj zemlji, skeč je nastao 1985. godine

  • 4

Miodrag Petrović Čkalja nas je tokom života mnogo puta oduševljavao. On je svojevremeno pričao o brojnim aktuelnim temama, između ostalog i to kako je video i bolju budućnost. Ovo je njegova priča o gradu iz boljeg sutra.

1. aprila je rođen čuveni Čkalja: Glumca život nije mazio, a ova stvar ga je najviše bolela (FOTO) (VIDEO)

U Jugoslaviji živi 50.ooo funkcionera, što je jedan pristojan grad, kakav se samo poželeti može.  U njemu postoje samo bolje četvrti, nema stambenog problema, stanova solidarnosti, nema podstanara, tu su porodične kuće sa garažom, telefonom i grejanjem, baštice sa cvećem sa kućnim ljubimcima...

Ovde nema nezaposlenih, zaposlenost je veća nego u Sloveniji, niko ne radi u neposrednoj proizvodnji, svi rade u administraciji, lični dohodci su na zavidnom nivou, svi primaju redovno platu bez obzira na rad i zalaganje.

U gradu većina njih ima svoje kabinete, a svako ima svoju fotelju. Ima ovde i starih lica, ali ne moraju po sili zakona u penziju. Ima i mladih, ali oni su svrstani u kategoriju nemoćnih lica, jer ne bi mogli da opstanu bez pomoći svojih starijih.

Svi se oslovljaju sa druže i drugarice, ali su im maniri gospodski. Javni saobraćaj ne postoji, jer se svi voze društvenim kolima, a pojedinci u malim udobnim avionima ili helikopterima.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Voda ne predstavlja problem, kisele vode ima koliko treba. Stanovnici ovog grada u pozorištu sede u prvom redu, u bioskopu u loži, a na utakmicama samo na zapadnoj tribini.

Komšije se ne obilaze po kućama jer se viđaju na sastancima, prijemima i svečanim otvaranjima. Stanovnicima ovog grada hobi je lov, a sportom se bave kao predsednici uprave fudbalskih klubova.

Grad nije podeljen na opštine, već na republike i pokrajine. I jedina mana ovom gradu je što nije ušoren, nego se prostire od Jasenica do Đevđelije i od Subotice pa do Splita.

Ali kako raste broj funkcionera, tako se i grad popunjava i širi. U komunizmu kada svi budemo funkcioneri, biće to jedna ogromna čvrsta urbana funkcionalna celina, za sada to je jedno pionirsko naselje, prototip grada iz boljeg malo sutra.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    30. jun 2017 | 19:27

    Тад смо имали педесет хиљада функционера, а данас дупло више са три пута мање становника.

  • Vesna

    30. jun 2017 | 16:03

    Legendaaaaaaaaa!

  • brani

    30. jun 2017 | 18:55

    Tesko bi i on u ovom vremenu mogao da nasmije ljude,to samo govori kakvo je tesko i žalosno vreme a ne kakav je on komičar,sigurno najveći.Nedostaje njegov humor i on kao pojava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA