≫ 

Nove tarife, nove cene: Šta sve od danas počinje da važi

Sjajna vest je da porodilje iz Beograda mogu da računaju na 10.000 dinara

  • 13
Parking, automobili, Beograd, panorama grada, Ušće, reka, Muzej savremene umetnosti Foto: Milena Đorđević

Prvi dan jula doneće neke od promena koje su ranije najavljivane, a postoji opasnost da ste ih možda zaboravili, pa koristimo priliku da vas podsetimo na neke od najvažnijih.

TRUDNICAMA 10.000 DINARA

Zvanično, od danas svaka porodilja sa prebivalištem u Beogradu dobiće jednokratnu pomoć, to je nedavno najavio gradonačelnik Siniša Mali.

- Grad će od 1. jula svakoj porodilji koja ima prebivalište u Beogradu uplaćivati 10.000 dinara jednokratne pomoći - rekao je Mali.

ROMING PONOVO SNIŽEN

Kako smo već navikli, u ovo vreme godišnji odmora sledi smanjivanje tarifa rominga između Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije.

Ono što će vas zanimati posebno jeste nove cene. Maksimalna cena odlaznog poziva u romingu (cena po minutu i u evrima bez PDV-a) biti 0,19 evra, maksimalna cena dolaznog poziva u romingu će biti 0,05 evra, maksimalna cena SMS poruka u romingu - 0,06 evra, a maksimalna cena za usluge prenosa podataka i MMS poruka u romingu (cena po MB/poruci) će biti 0,20 evra.

PUTARINA SKUPLJA

Ne na nivou Srbije, ali se vrlo tiče putnika iz Srbije, s obzirom da je baš od danas veća cena u komšiluku, tačnije Hrvatskoj gde u vreme odmora veliki broj putnika iz Srbije odlazi na more. Povećanja su od 3 do 10%.

Prema novim tarifama koje stupaju na snagu u subotu vožnja autoputem vozilom od Zagreba do Splita umesto 181 kunu (24,44 evra) koštaće 199 kuna (26,8 evra) dok će relacija Zagreb – Rijeka sa 77 kuna (10,5 evra) poskupeti na 84 (11,3 evra).

U letnoj sezoni vožnja ličnim vozilom od Zagreba do Lipovca umesto 128 kuna (17,28 evra) koštaće 144 kune (19,45 evra), a relacija Zagreb - Osijek poskupljuje sa 122 (16,5 evra) na 134 kune (18 evra).

JEFTINIJI PARKING U NOVOM SADU

Novosadski Parking servis potvrdio je da od subote počinje sa primenom "jeftinije parkiranje". Odluka se poklapa sa početkom Egzit festivala, a nove cene su 53 dinara u crvenoj zoni (jeftinije je za 2 dinara), odnosno 44 dinara u plavoj (prethodno 45).

Dnevno parkiranja kod Najlon pijace takođe je korigovano i, umesto dosadašnjih 79, iznosiće 75 dinara.

Neke cene neće biti umanjene, na primer, u beloj zoni, koja ostaje 30 dinara, a neće biti promene ni kada je u pitanju parkiranje na zatvorenim parkiralištima.

ČUVARI KONTEJNERA

Iz Novog Sada ide još jedna zanimljiva odluka. Od danas kreću sa radom takozvani "čuvaro kontejnera".

Patroliraće gradom od četiri posle podne do osam ujutro. Oni će osmatrati kontejnere da bi ih zaštitili od uništavanja, neovlašćenog iznošenja smeća, odlaganja otpada kojem tu nije mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kupstikoni ista lica zar srbija nema mladost

    1. jul 2017 | 09:55

    Trudnice iz unutrasnjeg dela Srbije neka idu u Nemacku itd.Beograd je druga drzava.

  • Bole

    1. jul 2017 | 08:43

    To je nepravda da dobiju samo trudnice iz Beograda novac koji je sakupljen iz cele Srbije

  • Novak

    1. jul 2017 | 09:47

    A porodilja iz Surdulice ce ako ima komplikovanu trudnocu platiti vecu putarinu da bi dosla do Beograda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA