≫ 

Jezivi snimci: Sva brutalnost ruskog specijalnog odreda "Wagner" u Siriji pogodiće i najvećeg rusofila (VIDEO)

Na užasavajućem dvominutnom snimku telefonom vidi se kako žrtva, po svemu sudeći Sirijac, leži okrvavljen na tlu, vrišti i moli za milost, dok se bar jedan od mučitelja glasno smeje njegovoj agoniji

  • 92

Veoma uznemirujući video objavljen na društvenim mrežama u petak navodno prikazuje ruske plaćenike kako muče zarobljenika, udarajući ga maljem po rukama, nogama i torzu. Odmah pored mučitelja nalazi se odrubljena glava.

ISIS u potpunosti napustio Alepo nakon 4 godine, ali su ponovo zauzeli grad Raku: Nastavlja se borba protiv džihadista u Siriji

ON VRIŠTI, ONI SE SMEJU

Na užasavajućem dvominutnom snimku telefonom vidi se kako žrtva, po svemu sudeći Sirijac, leži okrvavljen na tlu, vrišti i moli za milost, dok se bar jedan od mučitelja glasno smeje njegovoj agoniji. Drugi mučitelj mu nogom drži ruku prikovanu za tlo, a treći ga udara maljem, javlja portal The New Arab. Svi zajedno ga izazivaju na ruskom.

Putin udario na džihadiste: Ruska podmornica ispalila četiri krstareće rakete na mete ISIS-a u Palmiri

Jedan od ruskih boraca nosi bedž s natpisom "povrediću te jako, jako gadno", citat iz filma Suicide Squad. Na snimku se čuje kako borci tvrde da je žrtva koju muče borac Islamske države.

Iz toga i terena sa snimka može da se zaključi da se mučenje verovatno dogodilo u ili oko Palmire, gde se ruske snage na strani sirijskog režima bore s ISIS-om za kontrolu nad bogatim poljima plina.

Printskrin: Twitter/@worldonalert Printskrin: Twitter/@worldonalert

U Siriji se navodno bore desetine hiljada ruskih plaćenika

Upućeni izvori smatraju da je snimak mučenja gotovo sigurno iz Sirije, ali da borci u pitanju nisu ruski vojnici, već plaćenici iz odreda "Wagner", poznatog po svojim vezama s ekstremnim nacionalistima.

- Ne možemo utvrditi poreklo videa, ali verovatno je da ga je snimio borac Wagnera, budući da možete videti drugog borca Wagnera kako snima istu scenu na telefonu - komentarisao je Kiril Mihailov iz istraživačke organizacije Conflict Intelligence Team.

U Siriji se navodno nalaze desetine hiljada ruskih plaćenika koji se bore na strani režima Bašara al-Asada protiv sirijskih pobunjenika i ISIS-a.

- Rusija koristi plaćenike kao snage za prvu liniju fronta budući da su Asadove snage nedisciplinirane, a iranski plaćenici imaju svoje ciljeve koji se ne poklapaju uvek s ruskim. Korištenje regularnih profesionalnih vojnika na frontu moglo bi izazvati bes u Rusiji, kao što je izazvalo 2014. i 2015. kad su korištene protiv ukrajinske vojske, sa znatnim teškim žrtvama - objašnjava Mihailov.

Printskrin: Twitter/@worldonalert Printskrin: Twitter/@worldonalert

Plaćenici povezani s energetskim moćnicima

Prema pisanju ruskih medija, odredi poput Wagnera mogli bi biti povezani s ruskim energetskim moćnicima koji će vrlo verovatno profitirati od poslovnih dogovora između Damaska i Moskve. Smatra se da se većina ruskih militanata bori upravo u području plinskih polja al Šaer i rudnika fosfata.

Izgleda da je većina Wagnerovih plaćenika motivisana vrlo unosnim platama, većim od onih koje imaju ruski vojnici, ali moguće je da neke od njih takođe motiviše odanost Vladimiru Putinu i islamofobija.

Iako sudbina njihovog zarobljenika sa snimka nije poznata, odrubljena glava koja se vidi u njegovoj blizini upućuje da je takođe smaknut na užasan način.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czds

    1. jul 2017 | 17:07

    A lepo je kad udare teroristicki napad u moskvi?opet kazemo jadan terorista?pobije nevinu decu i zene?samo rokaj

  • Pisite malo o tome

    1. jul 2017 | 16:57

    Tako se sa stokom postupa, a koga gaze i sta je radio pre toga to nikako da spomenete... pa njegovi mudzahedini su pekli nase srbe na raznju u sred Sarajeva, sada su to generali vojnih i paravojnih formacija

  • NCZ 1986

    1. jul 2017 | 17:06

    A da li mislite i da se ISISovci ne podsmevaju tako kada izvrsavaju zlocine??? I ako mu se smeju,i onako su isisovci mnogo muka naneli svetu. Zivela Rusija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA