≫ 

KRAJ DRAME U HRVATSKOJ: Bivši "domobran" koji je ubio doktora, razneo se bombom

Bivši advokat je, najpre pucao u nogu doktoru, a onda ga dotukao rafalom

  • 36

Opsadno stanje u Barbatu na hrvatskom ostrvu Rab je završeno. Bivši advokat Srđan S. (četrdesetak godina) ubio je doktora i teško ranio njegovu ženu, a zatim se zabarikadirao u kuću. Policija je opkolila kuću, a ubica se nakon višesatne drame razneo bombom.

Izrešetani hrvatski doktor koji je verovao da psihički bolesnici mogu da se izvuku: Njegove zaboravljene reči tek sada dobijaju na težini

Kako saznaje index.hr, Smojvera od samoubistva su pokušali da odgovore ne samo policijski specijalci, nego i dva prijatelja, baš kao i njegova majka.

Supruga ubijenog doktora, koja se od pomahnitalog Srđana Smojvera spasila skokom s prozora, teško je povređena pri padu na tlo, te je zbog teških povreda prevezena u riječku bolnicu. Ona nije životno ugrožena.

Srđan Smojver se razneo bombom. Niko od specijalaca nije povređen. Pirotenička ekipa će naknadno proveriti da li ima još eksplozivnih naprava.

Kako su potvrdile komšije, u 19.25 sati začula se glasna detonacija i popucala su stakla.

Printskrin: NovaTV Printskrin: NovaTV

Indexu je, inače, potvrđeno da je Srđan Smojver, bivši ratni veteran.

Komšijama je veći deo dana bio onemogućen prolaz.

- Bili smo tu kad je gospođa izašla s balkona, bilo je užasno. Oni su mi komšije. Imamo još jednog komšiju koji je bio s nama tu. Dok smo sedeli, gospođa se dovukla do nas, dokotrljala. Bila je slomljena, u šoku. Ne znam kako da vam to opišem. Počela je da viče: "Ubili su ga, ubili su mi muža!" - rekla je komšinica koja je bila svedok događanja.

- Pozlilo mi je, otišla sam da pozovem hitnu pomoć odmah - rekla je za index.hr.

Foto-ilustracija: Wikimedia/Suradnik13 Foto-ilustracija: Wikimedia/Suradnik13

- Drugi komšija je pokušao da dođe iza kuće, tamo gde se sve dogodilo. Međutim, dočekao ga je Srđan. Imao je oružje i rekao mu je da se gubi. Komšija je morao da se vrati, šta će? - kaže jedan od svedoka.

Kaže kako se javila i Srđanova bivša supruga i javila kako da on ima oružje kod sebe.

Policija je blokirala sve prilaze delu Barbata u kojem se dogodio ovaj strašan zločin.

RTL je dobio informaciju da je napadač ratni veteran Srđan Smojver. Između njega i ubijenog Rakića odnosi su već neko vreme zategnuti zbog nerešenih imovinskih pitanja vezanih za kuću u kojoj je Smojver imao stan u prizemlju, a Rakić na prvom spratu. Kada je Smojver stigao do Rakićeve kuće, na ulici mu je ispalio jedan metak u nogu, a potom i ceo rafal.

Prema zasad još uvek nepotvrđenim informacijama, ubijeni lekar je bio psihijatar Siniša Rakić, a radio je na Odeljenju za akutna i krizna stanja u Psihijatrijskoj klinici na Rabu.

Prvo je upucao doktora iz Psihijatrijske bolnice Rab, a zatim ranio i njegovu ženu, koja inače, radi u sudu.

Ona je uspela da pobegne kroz prozor kuće, a advokat se zatvorio u nju.

Napadač je navodno nasumično pucao na sve redom, a u jednom trenutku je pucao i na policiju.

Navodno je do krvoprolića došlo jer je ubijeni lekar navodno prijavio Srđana zbog čega ovaj nije mogao da nađe posao. To mu je dozlogrdilo, pa se odlučio na ovaj užasan čin. Pucao je jednom u nogu doktoru, a onda u njega sasuo rafal.

Meštani su dobili upozorenje da ne izlaze iz kuće.

Hrvatska policija je poslepodnevnim satima objavila saopštenje u vezi sa ovim nesrećnim događajem:

- Danas oko 9,35 sati policija je dobila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na otoku Rab. Dolaskom na mesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na podu je nepomično ležala muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinitelj (48) opalio je nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve (51) izvučeno je i preneseno do vozila Hitne pomoći gde je utvrđena smrt. Supruga žrtve (54) koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije je pronađena, i na sigurnom je. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je, prema informacijama, kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u toku - navodi se u saopštenju policije.

Printskrin: google.maps Printskrin: google.maps

Kako javlja 100posto.hr, advokat, starosti oko 40 godina, prvo je ranio doktora upucavši ga u nogu, a potom ga je ubio ispalivši u njega nekoliko metaka.

Advokat i doktor živeli su u istoj kući, advokat u prizemlju a ubijeni muškarac je imao stan na prvom spratu. Advokat je, navodno, iz Rijeke, a taj stan je kupio pre četiri godine. Prošle godine je dobio otkaz, a nedugo nakon toga ga je napustila i supruga.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / 24sata.hr / vijesti.rtl.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzija

    2. jul 2017 | 15:02

    A kuca je verovatno od nekog proteranog iz "lijepe njihove"?

  • MIJA

    2. jul 2017 | 14:39

    Jadnj ljudi..tek ce da dele pravdu . Hrvatska je puna domobrana...psi rata...

  • Горан Лика

    2. jul 2017 | 16:25

    Ајмо ајде домобрани и ујке побијте се између себе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA