Elektronski recepti i dalje ne funkcionišu: 400 hiljada građana još uvek nema ni novu knjižicu!

Iz Ministarstva zdravlja rekli su da je neophodno da svim osiguranicima u Srbiji budu izdate zdravstvene kartice da bi se tako kompletan sistem zaokružio

  • 10

Od obećanja da će najkasnije od početka juna biti uvedeni elektronski recepti za sada nema ništa. Svi oni koji bi tako zaboravili na čekanje na mesečno sledovanje lekova u domovima zdravlja, kao i na posetu lekara u te svrhe na čak šest meseci zato i dalje moraju da čekaju, piše Alo.

Ako u vašoj firmi niste dobili novu zdravstvenu knjižicu, evo kakva je procedura

Lekari opše medicine iz Srbije za ovaj list kažu da nemaju informacije kada bi elektronski recepti mogli da uđu u upotrebu. Kao razlog za kašnjenje napominju da nisu zadovoljeni svi uslovi da bi takvi recepti uopšte mogli da funkcionišu.

- I dalje nemaju svi građani Srbije elektronske zdravstvene kartice (čak 400.000 građana), koje su im neophodne za elektronske recepte, a ponegde ne radi najbolje ni Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS), koji je takođe neophodan za elektronske recepte - siže je njihovih izjava.

Ni u Sekciji opšte medicine Srpskog lekarskog društva (SLD) ne znaju ništa određenije, niti ih je, kako navode, bilo ko od nadležnih obaveštavao šta se zbiva i zbog čega kasne elektronski recepti.

Iz Ministarstva zdravlja rekli su da je neophodno da svim osiguranicima u Srbiji budu izdate zdravstvene kartice da bi se tako kompletan sistem zaokružio, kao i da se apotekarske ustanove povežu sa RFZO i Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    3. jul 2017 | 10:09

    7 meseci čekam elektronsku !!!!

  • Omon

    3. jul 2017 | 09:44

    Napredno nema sta hahahahahaha

  • Svetlana

    3. jul 2017 | 09:05

    RFZO je neozbiljan i neorganizovan.Cekala sam knjizicu vise od 6 meseci predala zahtev preko e.-uprave da bi oni upisali pogresnu adresu.Moje putesestvije se nastavilo od jednog do drugog, svi peru ruke niko nije kriv.Umesto da mi stgne na kucnu adresu a platila sam uslugu,peske sam uspela iz trceg putai to zalbom kod sefa da dobijem istu.Toliko o organizaciji.Uzjahali drzavne jasle i briga ih.Plata redovna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA