Kasirka u Nišu dobila otkaz jer je građanima pomagala da dobiju popust

Ona kaže da nije bila na obuci za korišćenje kartice za zaposlene na kojoj je o tome bilo reči

  • 19

Trgovac D. L. iz Niša koristila je svoju karticu sa posebnim pogodnostima sa namerom da njene mušterije ostvare popust, ali se to nije dopalo poslodavcu koji joj je uručio rešenje o prestanku rada.

NOVA PREVARA, U MESARI U NIŠU: Dao je 200 dinara, a izašao sa nekoliko hiljada u mesu! Prevaru radi s kesama (FOTO) (VIDEO)

Sudski spor zbog ovog otkaza traje već tri i po godine, što nije neobično budući da, prema rečima čelnika sindikata, radni sporovi u Srbiji prosečno traju četiri godine.

Danijela je bila, kako kaže, „po stažu“ najstarija kasirka u radnji u naselju Brzi Brod, a za njen povratak na radno mesto brojni građani su potpisali peticiju jer smatraju da je u pitanju greška, a ne prekršaj.

- Dešavalo se da nam nadređeni ustupi svoju karticu da bi neka mušterija, koja još uvek nema svoju, ostvarila popust na neki artikal. Nisam znala da je to strogo zabranjeno - rekla je ona za sajt o kršenju prava radnika neznajući da prethodno kupci moraju da popune formular i ostave svoje lične podatke.

Ona kaže da nije bila na obuci za korišćenje kartice za zaposlene na kojoj je o tome bilo reči.

- Samo je jednog dana direktor doneo pismo iz Beograda, otvorio je i pročitao da sam dobila otkaz, iznenada. Okrivili su me da sam koristeći svoju karticu da bi mušterije ostvarile popust prekršila radnu obavezu i oštetila firmu. Kolektiv je tako okrivio mene i ispalo je da sam jedina koja je na taj način davala popust kupcima - navodi ona.

Kako kaže, nije imala nikakav "dil" sa mušterijama niti je sebi ostvarila bilo kakvu korist.

- Ostala sam bez posla sa dvoje dece, muž mi tada nije radio. Nisam imala kao nezaposlena ni pravo na pomoć sa Biroa jer sam zvanično izgubila posao svojom krivicom - ispričala je Danijela.

Predstavnici trgovinske kompanije ne žele da komentarišu ovaj slučaj jer je sudski spor u toku, a prvostepena odluka još uvek nije doneta .

Kako tvrdi, za to vreme nije radila na drugom mestu, čak ni „na crno“.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alhambra

    3. jul 2017 | 17:01

    Pa to normalni ljudi rade. Na kasi u jednom velikom marketu u Beogradu,kasirka je zeni sa detetom, koja je bila ispred mene,provukla svoju karticu da bi oni dobili popust,jer je procenila da su slabijeg materijalnog stanja. Ne treba zloupotrebljavati kartice za svoju korist,ali pomoci nekome,nije za osudu...

  • Milka R.

    3. jul 2017 | 15:40

    Boze gdesmo na cega smo spali i na koji nivo..poslodavci su nemoguci i osil7li su se ?!

  • Ja

    3. jul 2017 | 15:28

    Koja je prodavnica, da je izbegavam u buduće?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA