STRAŠNO: Prodaje bubreg da plati račun za struju!

Teška muka naterala je Mursela Bakića, bivšeg radnika pogona Tekstilnog kombinata "Raška“ u Tutinu, da na prodaju ponudi svoj bubreg ili neki drugi organ kako bi, kako kaže, njegova porodica ponovo dobila struju, a deca mogla da se školuju

  • 4

Teška muka naterala je Mursela Bakića (61), bivšeg radnika pogona Tekstilnog kombinata "Raška“ u Tutinu, da na prodaju ponudi svoj bubreg ili neki drugi organ kako bi, kako kaže, njegova porodica ponovo dobila struju, a deca mogla da se školuju.

- Bila je ovo teška i poražavajuća odluka za sve nas, ali drugog izbora nemamo -  rekao je Bakić i naglasio da su nevolje njegove šestočlane porodice počele još 1995. godine kada su on i supruga Vera, oboje zaposleni u pogonu TK "Raška“ u Tutinu, ostali bez posla, a da ni najminimalniju penziju nisu uspeli da ostvare.

Država im duguje više od četiri miliona dinara, ali oni taj novac, uprkos pravosnažnoj sudskoj presudi, ne mogu da naplate.

- Borili smo se koliko smo mogli: kopao sam kanale, sekao šumu i radio na građevini sve dok mi zdravlje nije narušeno - rekao je Bakić.

- U međuvremenu se teško razbolela i supruga Vera, ostali smo bez dinara prihoda. Zbog duga od 180.000 dinara i struja nam je isključena, pa nam deca, odlični đaci, uče pod svećama. Obraćali smo se na razne adrese, ali pomoći nema niotkuda. Zapali smo u tešku bedu iz koje ne vidimo izlaz osim u prodaji bubrega. Ako treba i srce ću prodati samo da moja deca žive kao i sva druga deca u 21. veku i da nastave školovanje - rekao je on.

Ono što Bakića boli jeste i odnos države prema svojim građanima, takozvanim običnim malim ljudima.

- Za našu izvršnu sudsku presudu i dug od četiri miliona dinara niko u ovoj državi ne mari, a kad mi dugujemo za struju ta ista država odmah reaguje i odmah nas ostave u mraku -  rekao je Bakić.

Mursel i Vera Bakić imaju četvoro dece, tri ćerke i sina. Svi su bili odlični đaci, ćerke su završile srednju školu i nijedna ne radi, niti imaju novca da se dalje školuju. Sin je upravo završio srednju školu i sa Vukovom diplomom ne može da se školuje, pokušaće da se nekako domogne stipendije.

(I. M. / Izvor: Večernje novosti)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cairac

    30. jul 2012 | 11:17

    gde ste politicari

  • djole

    30. jul 2012 | 18:56

    Sramota dok Cedu dnevno cuvaju po deset policajaca i veca ekipa obezbedjenja i dok se on odmara na moru i trosi narodne pare ovaj covek mora da proda bubreg da bi deca imala struju.Strasno ,jesu li nasi politicari tu da trose narodne pare ili da rade u interesu naroda.

  • dalibor

    30. novembar 2012 | 17:00

    prodajem svoj bubreg kako bi prehranio porodicu i nasao krov nad glavom javite se mejlom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA