Ovo su deca za primer: Za njih je raspust prilika da pomognu drugima (FOTO)

- Želimo da pomognemo onima koji letnji raspust ne provode bezbrižo. Ovih dana svi nose flašice sa vodom, pa kad ih isprazne mogu da ubace čep u našu kutiju - dodaju ovi divni mališani - objašnjava idejni tvorac ove akcije jedanaestogodišnja Una Tomić

  • 1

Dečaci i devojčice iz solitera na Carini u Prokuplјu, tokom letnjeg raspusta u svojoj zgradi organizovali su akciju "Čep za hendikep". Oni su od kartona napravili kutuiju u kojoj se skladište plastični čepovi, a planiraju da popodne kada je pešačka zona u kojoj je ova zgrada prepuna ljudi izbace na šetalište kutiju. Cilj im je da sakupe čepove i tako pomognu osobama sa invaliditetom.

ONI SU NAJBOLJI MALI ROBOTIČARI SRBIJE: Ni kvarovi, ni manjak vremena ih nisu sprečili da uspeju! (FOTO) (VIDEO)

Otvoren prvi akva park za osobe sa invaliditetom: Deca ne skidaju osmeh kada uđu u njega, sreća ovde je nikad veća (FOTO) (VIDEO)

Družina koju čine Una Tomić, Maša i Una Gojković, Milica Popović, Aleksa i Vasilije Stanojević, zatim Mijat Jovanović, Vojin Stanojević, Vuk Damnjanović i Stefan Šare koji živi u Brizbejnu u Australijia, a u gostima je kod bake i deke, već drugi dan dežuraju ispred kutije, na smenu i pozivaju prolaznike da učestvuju u akciji.

- Želimo da pomognemo onima koji letnji raspust ne provode bezbrižo. Ovih dana svi nose flašice sa vodom, pa kad ih isprazne mogu da ubace čep u našu kutiju - dodaju ovi divni mališani - objašnjava idejni tvorac ove akcije jedanaestogodišnja Una Tomić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako mnoge komšije iz zgrade koja je na najprometnijem mestu nisu upoznati sa akcijom, deca su im strplјivo objasnila šta je cilј i za sada je dobro krenulo.

- Sada sve komšije ubacuju čepove u našu kutiju i nadamo se da ćemo je brzo napuniti, a prikuplјene čepove odnećemo u Crveni krst  - kažu mališani.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Devetogodišnji Stefan Šare iz Brizbejna se odmah priklјučio ovoj akciji. On kaže da se deca u Australiji ne druže pa mu je ovde u Prokuplјu kod bake i deke mnogo lepo i zato želi da da svoj doprinos i pomogne drugima.

Ovo nije prvi put da mališani iz prokupačkog solitera organizuju neku humanitarnu akciju.

Daljinac baner

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA