DOBOŠ: Kupite Titovu fotelju za samo 60 evra!

Dubovačka porodica Banac na aukciju stavila predmete koje je nekada koristio Josip Broz u vili koja im je oduzeta, pa vraćena. Najskuplji predmet klavir marke "C. Bechstein", koji je procenjen na oko tri hiljade evra

  • 0

Nakon što je nekadašnja Titova vila u Uvali Lapad u Hrvatskoj nedavno vraćena Marojici Miloslaviću, nasledniku bogate dubrovačke porodice Banac, kojima je oduzeta u procesu nacionalizacije, Agencija za upravljanje državnom imovinom odlučila je da sav nameštaj iz bivše državne rezidencije proda na aukciji.

Tako će se ukupno 115 predmeta iz Vile Lapad s početnom cenom od blizu 30.000 evra naći na aukciji.

Najskuplji predmet je klavir marke "C. Bechstein", koji je država procenila na oko tri hiljade evra, a stilski sto je  procenjen na dve hiljade evra. Ljubiteljima Titovog lika i dela sigurno će biti najzanimljiviji masivni krevet dimenzija 225x240 centimetara, kome je početna cena 850 evra.

Među najjeftinije predmete spada fotelja u kojoj je Tito pio čaj, koja košta 60-ak evra.

Budući da je nameštaj u lošem stanju, a i nema neku veliku umetničku vrednost, dobri poznavaoci kažu da su cene, iako povoljne, prilično realne i da bi drugačije bilo da je reč o privatnim Titovim predmetima koje je često koristio. Tito nije baš voleo tu vilu, pa u njoj nije često boravio.

- Nisam video ništa što je nerealno procenjeno. Ima i nameštaja iz 19. veka,  ali ništa spektakularno - rekao je poznati lovac na antikvitete Jura Gašparac.

(I. M./Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA