≫ 

Kobni skok sa pedaline: Mladića progutalo Ohridsko jezero

Beživotno telo osobe je pronađeno na oko 400 metara udaljenosti od obale, van zone spasavanja, a iz Ohridskog jezera je izvađeno u 12.50 časova

  • 3

Jeton A. (22) iz sela Gradec, kod Gostivara, na zapadu Makedonije, utopio se danas na Ohridskom jezeru.

Zaliv kostiju im došao glave: Albanci došli do Ohridskog jezera kako bi prošvercovali 120 kg droge, ali na ovo nisu računali (FOTO)

Ohridsko jezero osvanulo u duginim bojama, ali to je opasno: Oseća se nesnosan smrad, isplivalo je na površinu ono najgore (FOTO)

Tragedija u vodama Ohridskog jezera desila se blizu hotela Ineks-Drim. Jeton A. (22) krenuo je sa devojkom E. B. da se sa pedalinom provozaju. Kada su prilično odmakli od obale, nazvane muška plaža u Strugi, mladić je, kako je ispričala policiji njegova prijateljica, sa pedaline skočio u Ohridsko jezero, koje je na tom mestu prilično duboko i tamno.

- U narednom trenutku je isplivao i počeo da doziva u pomoć, a zatim je potonuo. Na njegovom beživotnom telu nisu uočeni tragovi nasilja - saopštili su iz SUP Ohrid.

Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice

Nakon alarma za uzbunu, u potragu za mladićem sa čamcima i skuterima je krenulo 11 spasioca i dvojica instruktora Crvenog krsta.

- Beživotno telo osobe je pronađeno na oko 400 metara udaljenosti od obale, van zone spasavanja, a iz Ohridskog jezera je izvađeno u 12,50 časova - izjavila je Adurime Dauti, sekrtar Opštinske organizacije Crvenog krsta Struge.

Prema njenim rečima, nesreću je spasilačkim ekipama prijavila Jetonova devojka, ali zbog pretrpljenog šoka i uzbuđenja nije mogla da locira tačno mesto gde je njen prijatelj sa pedaline skočio u Ohridsko jezero.

U policiji kažu da su telo davljenika spasioci preneli u Medicinski centar u Ohrid, gde su lekari konstatovali njegovu smrt.

Daljinac baner

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA