≫ 

Novi trag u istrazi stravičnog ubistva i samoubistva na Karaburmi: Tragedija bila dogovorena?

Od maja 2015. i smrti njihovog sina, Pavlovići nisu živeli spokojno i srećno

  • 0

Slučaj ubistva i samoubistva u porodici Pavlović sa Karaburme u nedelju je potresao Beograd, a u pozadini tragedije krije se tužna priča o smrti mladog padobranca Aleksandra.

Jezivi detalji ubistva i samoubistva na Karaburmi: Ubio suprugu, pa presudio sebi, a pre dve godine im je sin poginuo u Lisičijem jarku

Tela supružnika Momčila Pavlovića (67) i Slavice Pavlović (64) pronađena su sinoć oko 19 časova u njihovom porodičnom stanu u Ulici Patrisa Lumumbe 7 na Karaburmi.

Prvi nalazi policijske istrage upjućuju na zaključak da je Miroslav usmrti Slavicu a zatim presudio sebi. Prema rečima komšija, Miroslav je bio teško bolestan, a bračni par je poslednjih godina živeo povučeno od sveta, u tuzi zbog smrti svog sina Aleksandra.

Aleksandar Pavlović (35) poginuo je u maju 2015. godine, nakon neuspelog skoka sa padobranom posle kog se sunovratio na Lisičji jarak.

- Nesreća se dogodila u četvrtom letu, kada je padobranac pri prizemljenju na maloj visini ušao u nagli zaokret - objašnjavao je svojevremeno medijima Nebojša Petrović iz Centra za istraživanje vazduhoplovnih udesa i ozbiljnih nezgoda.

Aleksandar je pod oštrim uglom, pri velikoj brzini, udario o tlo. Bio je svestan sve vreme, pa niko nije očekivao da će ipak preminuti u Urgentnom centru od zadobijenih povreda.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pavlović je imao i dozvolu za skakanje najvišeg nivoa. Bio je član kluba "Feniks", a poznanici kažu da je bio vrlo vešt padobranac. Pored toga, svi su saglasni da se radilo o izuzetnom momku.

Aleksandar je nesreću imao i u julu 2012. godine, na aero-mitingu u Jagodini, kada je osim njega povređen i njegov klupski kolega Srba Savić (58), kome se nije otvorio padobran.

Pavlović se tada okliznuo pri prizemljenju i zadobio je nagnječenje karličnog dela kičme i prelom drugog slabinskog pršljena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Za mene je to bio rutinski skok. Nikada do sada u ovakvim situacijama nisam imao problema. Sve se dešavalo munjevito. Povukao sam ručicu za glavni padobran, ali se on nije otvorio kako treba. Zapetljali su se konpci i kupola nije mogla da se raširi. Onda sam aktivirao pomoćni padobran, ali na nesreću, on je poleteo pravo ka ovom glavnom i zapetljao se u njega. Borio sam se za život tih dvadesetak sekundi, ne sećam se dobro ni šta sam sve radio. Znam samo da sam pao na zemlju, i da me je noga mnogo zabolela - pričao je za "Blic" Srba Savić nakon pada.

Od maja 2015. i smrti njihovog sina, Pavlovići nisu živeli spokojno i srećno, ispričale su njihove komšije inspektorima MUP.

Ni komšije ni nadležne institucije nisu zabeležile bilo kakav slučaj nasilja u porodici kod Pavlovića, pa jedan krak istrage ispituje da li su Momčilo i Slavica dogovorili ubistvo i samobuistvo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA