Poverenik Šabić pokrenuo sajt za mlade

Sajt je dostupan na adresama www.pravodaznas.rs i www.pravodaznam.rs, a radi promocije sajta među srednjoškolcima, poverenik će poslati promotivne postere koji upućuju na sajt na oko 600 adresa srednjih škola u celoj Srbiji

  • 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je sajt "Imaš pravo da znaš" namenjen edukaciji srednjoškolaca.

Kako je navedeno na sajtu poverenika, dosadašnje edukativne aktivnosti poverenika imale su za ciljne grupe pretežno državne organe, stručnjake, kao i sveukupnu javnost, ali je pokretanje sajta prva aktivnost koja se direktno obraća mladima sa temom slobodnog pristupa informacijama i to preko vizuelno atraktivnog sajta i tekstom prilagođenim ciljanoj grupi.

Poverenik smatra srednjoškolsku populaciju, pogotovo starije srednjoškolce u trećim i četvrtim razredima, važnom ciljnom grupom, imajući u vidu da se približavaju godištu koje im omogućava da budu glasači, kao i da je pravo na slobodan pristup informacijama od javnog značaja dostupno svima, uključujuć i maloletne građane.

Podizanje svesti o slobodnom pristupu među tom populacijom direktno doprinosi kulturi odgovornosti vlasti i demokratskom društvu.

Sajt je pokrenut u petak, 27. jula, dostupan je na adresama www.pravodaznas.rs i www.pravodaznam.rs, a radi promocije sajta među srednjoškolcima, poverenik će poslati promotivne postere koji upućuju na sajt na oko 600 adresa srednjih škola u celoj Srbiji.

Sajt je pokrenuo poverenik u okviru projekta "Jačanje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama" koji je sproveo u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, a finansirala ga je Vlada Norveške.

(I. M./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA