≫ 

Vratiš se u rodnu zemlju i požališ istog trena: Čuveni hrvatski kuvar neprijatno se iznenadio kada je došao kući na odmor (FOTO)

Večera na Rabu košta ko prosečna plata u Srbiji...

  • 6

Kuvar Nikola Lesar, pobednik kulinarskog takmičenja "MasterChef Croatia 2012.", koji živi i radi na Tajlandu, nakon dve godine je došao na Rab i poželeo da pojede nešto izvorno, morsko, ali je uskoro gorko zažalio i o svom iskustvu požalio se na Fejsbuku.

Sve više Hrvata beži iz zemlje: U poslednjih 5 godina otišlo 180.000 ljudi, najviše njih traži spas u ovim državama

Naime, 26-godišnjem kuvaru iz Međimurja, koji se posle trijumfa u TV šou preselio na Tajland i onde otvorio vlastiti restoran, na odmoru u Lijepoj njihovoj zasmetale su previsoke cene, neljubaznost osoblja, ali i "kvalitet" pripremljenog jela. Nakon plaćenog računa u restoranu "Paradiso" od 2.710 kuna (44.000 dinara) za jedno veče, do kraja odmora će, piše, biti na hlebu i pašteti.

- Kašika maslinovog ulja deset kuna! Kilo brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cenu. Ledena kafa, koja nikada nije bila naručena, 80. Jad i sramota. I još kad ti vlasnik kaže da ga boli ku... za tvoje nezadovoljstvo... Ovo je moguće samo kod nas. Srećno vam bilo prijatelji, jer ja do kraja svog odmora jedem paštetu na hlebu - napisao je na društvenoj mreži Lesar i zaključio kako je požalio što se uopšte vratio u rodnu zemlju posle dve godine provedene u Aziji.

U komentarima su mnogi stali na njegovu stranu, ali bilo je i onih koji su ga kritikovali.

Nakon Nikoline ispovesti na Fejbuku, portal "Jutarnji.hr" kontaktirao je i vlasnika restorana "Paradiso". Priča gospodina Zlatka Makeka, inače Zagrepčanina s 40-godišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, znatno se razlikuje od Lesarove.

- Nazvao me i počeo da prigovara. Pitao me kako sam mu sirove škampe mogao naplatiti po istoj ceni kao pečene. Tražio je da mu vratim 50 posto novca, a ako to ne napravim, zapretio mi je da će mi uništiti lokal. Ne mogu shvatiti zašto se nije požalio na uslugu dok je bio u restoranu. Moram se braniti, a ni sam ne znam od čega i zbog čega. Gospodin Lesar je video cene pre nego što je naručio, sve je transparentno. Uostalom, nije došao na ćevape i pomfrit. Ili je možda očekivao da ćemo ga častiti jer je TV zvezda - rekao je gospodin Makek.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teslina naslednica

    4. jul 2017 | 17:43

    Kada odete u restoran prvo uzmete jelovnik, pogledate cene i ako su vam cene previsoke ne porucite nista, niko ne moze da vas natera da jedete pa da vam to posle i naplati. Jednu veceru nikada ne bih platila toliko jer mislim da je to previse, novac zaradjujem, niko mi ne poklanja, ali nikada se nisam ni nasla u ovoj situaciji!

  • Putin R.S

    4. jul 2017 | 21:08

    Pre par meseci je napravljena neka skrivena kamera u Hrvatskoj povodom ovih prica, i gle cuda cene za strance su potpuno drugacija nego za domace turicte po kaficima i restoranima. I on je covek isto tako stranac, jer zivi u Aziji.

  • Pionir

    4. jul 2017 | 21:10

    Tako je to na brdovitom balkanu, mnogi bi bogatstvo preko noci. Prica mi drugar sta je dozivio u Dubrovniku, ako konobar cuje da gosti pricaju stranim jezikom Kafa je 50 kuna a ako su nasi turisti tad je 29 kuna. Ovo je propast totalna, neznase ko i koga vise vara, jadni turisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA