Srpske jabuke i meso idu Rusima: Sve više robe izvozimo u bratsku zemlju

Tokom razgovora je konstatovano da se saradnja dve zemlje konstantno poboljšava i da se to posebno odnosi na saradnju u oblasti poljoprivrede

  • 4

Sektor agrara ključna je grana u izvozu srpskih proizvoda na tržište Rusije, pri čemu je ubedljivo najveći rast u ovoj godini obezbeđen u izvozu mesa i jabuka, rečeno je danas na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

Izvoz Srbije skočio je za 13,4 odsto za pet meseci!

Srpska metla čisti po celom svetu: Dve trećine sela bavi se metlarstvom

Tokom razgovora je konstatovano da se saradnja dve zemlje konstantno poboljšava i da se to posebno odnosi na saradnju u oblasti poljoprivrede.

Ministar Nedimović i ambasador Čepurin dogovorili su i okvire narednih koraka za učešće naše zemlje na predstojećim sajmovima u Rusiji, za koje se očekuje da budu dodatni impuls u još snažnijem povezivanju srpskih i ruskih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radenko

    5. jul 2017 | 07:57

    Mi nemamo mesa ni za nas dovoljno odakle ga uvozimo u rusiju? vratice vam ga rusi opwt kao prosli put nw volw oni muvanjw

  • Soko iz Medvedje

    5. jul 2017 | 08:21

    Opljackali site I oteli poljoprivrednica sve gospodo iz Nemanjine, sada vasi finasijeri to jest tajkuni prepakuju meso otpad iz EU jer game u Srbiji nema I pokusavaju da ga prodaju... Tako radiate I same uvozom Malina!

  • Причалица

    5. jul 2017 | 11:10

    А "браћа" виде који је то отпад,па нам врате назад.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA