Stigao odgovor Katara na listu zahteva i ucena od strane Saudijske Arabije i njenih saveznika

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat objavili su 5. juna da prekidaju odnose sa Katarom i kasnije uputile toj zemlji listu od 13. zahteva

  • 0

Saudijska Arabija i njeni arapski saveznici saopštili su jutros da su primili odgovor Katara na njihovu listu zahteva za obnovu odnosa s tom zemljom, koje je Doha opisala kao "nerealne".

Arapske zemlje produžile rok Kataru za ispunjavanje njihovih zahteva za 48 sati

- Ministar (spoljnih poslova Saudijske Arabije) Adel al-Džubeir primio je od kuvajskog ministra šeika Mohamada Abdulaha al-Sabaha zvaničan odgovor Katara u vezi sa zahtevima zemalja koje bojkotuju (Katar) - objavilo je na Tviteru saudijsko Ministarstvo spoljnih poslova dodajući da su se njih dvojica sreli u Džedi.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat objavili su 5. juna da prekidaju odnose sa Katarom i kasnije uputile toj zemlji listu od 13. zahteva. 

Te zemlje optužuju Dohu za podržavanje estremizma i bliske odnose sa saudijskim suparnikom Iranom, što Doha negira.

Nakon što je rok od 10 dana istekao u nedelju, te zemlje su produžile rok Kataru na još 48 sati da ispuni njihove zahteve, nakon zahteva Kuvajta, koji deluje kao posrednik u ovoj krizi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Četiri zemlje su primile odgovor Katara preko države Kuvajt pre isteka produženog roka. I biće im odgovoreno u pravo vreme - dodaje se na Tviter nalogu saudijskog ministarstva.

Katarski ministar spoljnih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman al-Tani izjavio je juče da je nemoguće ispuniti zahteve arapskih zemalja.

Al Tani je na konferenciji za novinare u Dohi rekao da je lista zahteva zemalja koje su izolovale Katar "nerealna i nesprovodiva".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA