Novosađanin rešio sam da bude policajac, poteru po gradu za lopovima završio u velikom stilu

Novosađanin se vratio sa suprugom i sinom iz šetnje i zatekao je potuni haos. Slučaj je odmah prijavio policiji, a izrevoltiran zbog pljačke, krenuo je sam u potragu za lopovom

  • 43

Priča Novosađanina D. F.  kome je devetog juna ove godine opljačkan stan u Novom Sadu, odakle je uzet tablet računar, 15.000 dinara i nešto nakita će vas podsetiti na filmske akcije u kojima glavni akter nije inspektor FBI, već žrtva pljačke.

Super žene "uhapsile" lopove: Druga drama za svega par sati na liniji 18 u Beogradu (VIDEO)

U momentu kada je opljačkan, u stanu je bio otvoren prozor, što je pljačkašima u startu olakšalo posao. Kada se vratio sa suprugom i sinom zatekao je potuni haos. Slučaj je odmah prijavio policiji, a izrevoltiran zbog pljačke, krenuo je sam u potragu za lopovom. Olakšavajuća okolnost je bila to što je tablet koji je Novosađanin imao mogao lako da se locira, pa je potraga brzo napredovala:

U nastavku vam prenosimo vam deo njegovog statusa na Fejsbuku, gde detaljno opisuje kako je uspeo da locira lopova, uzem ma tablet, nakon čega je on lopov krenuo da beži.

" Seo sam u kola i krenuo, pozvao sam sestru da mi govori poziciju počinioca. Kada sam ja krenuo od kuće, krenuli su i oni (lopovi) iz Petrovaradina kao da smo se dogovorili. Krenuli su ka gradu a ja prema centru grada. Sve vreme sam bio na vezi sa sestrom i pratili smo njihovo kretanje. Kada sam stigao do semafora kod Futoške pijace, oni su su se zaustavili kod bioskopa Arene. Bio sam tolko nervozan da sam hteo da prođem kroz crveno svetlo na semaforu koje nikako da se promeni u zeleno.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Napokon se upalilo zeleno svetlo i krenuo sam. Stigao sam do ugla Jevrejske i Mihaila Pupina kada mi je sestra rekla da se tabletu izgubio trag. Odlepio sam i pomislio da se baterija ispraznila. Razmišljao sam da sam ih izgubio i da nema nade.

Prolazio sam preko puta bioskopa i video taksi vozilo ali prazno samo sa vozačem. Kroz glavu mi je prošlo da vijam sad taksi da mi kaže koga je vozio i gde ih je pokupio. Taman sam odradio polukružno kad mi sestra govori da se pojavio signal i da se sad nalaze na Trgu mladenaca.

Požurio sam, kada sam ušao u ulicu, tablet je pokazivao da se nalazi u Železničkoj ulici. Vozio sam polako i gledao meni sumnjiva lica. Ali niko mi nije delovao tako. Odjednom se opet izgubio signal vozio sam polako do kraja ulice. Skrenuo sam desno da bi ušao u ulicu Petra Drapšina i opet napravio krug dok se ne pojavi signal. Na pola ulice Petra Drapšina pojavljuje se signal i govori mi da se nalaze kod Vojvodjanske banke u Železničkoj ulici.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Ubrzo sam se našao na uglu Petra Drapšina i trga Mladenaca , taman kada sam tu stigao,sestra mi govori da se nalaze kod restorana Marina. Pogledao sam desno i ugledao mladića koji razgovara preko tableta. Odmah sam znao da je on. Zaustavio sam vozilo na sred puta i prišao momku :“ Izvini druže, mogu li da vidim tablet?“

Momak mi je pokazao tablet bez opiranja, kada je okrenuo tablet na ekranu je bila slika mog psa. Uzeo sam mu tablet i pitao odakle mu? On mi je odgovorio da mu je od druga, nasmejao sam se i rekao da je tablet ukraden. Tražio sam mu da me odvede kod drugara. Odmah je pristao i krenuli smo ka kolima.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Hteo sam da ga uhvatim za ruku i uvedem u kola, ali pošto je naš zakon naj gluplji na svetu nisam smeo to da uradim jer bi ja bio prestupnik veći nego on, zbog ne zakonitog držanju lica i lišavanje slobode.

Dok smo išli do kola u trenutku sam poverovao da on stvarno nema ništa sa tim jer nije pobegao kad sam mu tražio tablet i mislio sam da nije valjda glup da priča sa kradenim tabletom. Kada smo stigli do kola on se odjednom okrenuo i krenuo da beži. Pošto ne smem svakako ništa da mu radim, gledao sam za njim kako beži, posle minut-dva seo sam u kola i otišao kući", stoji u njegovoj ispovesti na Fejsbuku.

Šta biste vi uradili u ovoj situaciji? Da li biste sami jurili lopova ili bi čekali reagovanje policije? Pišite nam u komentarima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    7. jul 2017 | 19:42

    Treba da se uvede zakon ako u udje u tudji posjed a pogotovo pljacka da provalnike mozes da ubijes.tako bi se zastitili posteni gradjani.

  • njh

    7. jul 2017 | 19:48

    Pa nema tu price mnogo kakva milicija odma dranje, odraditi mu maksiofacialjnu na konto lobanje i kraj price.

  • Mi

    7. jul 2017 | 22:31

    Ja tako par dana pratila muza.... bolje da nisam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA