Presuđeno Kačavendi i Kontiću: Ucenio kuma za 400.000 evra jer mu je spopadao ženu

Trećestepeno veće je potvrdilo presudu i kazne Kačavendi i Kontiću dok je preinačilo samo način izvršenja kazne prema Zariću i Raci

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu je u trećem stepenu pravosnažno osudio na godinu dana zatvora Srđana Kačavendu, a Vladana Kontića na osam meseci zatvora, jer su 2005. godine oteli A. A. i pokušali da mu iznude novac, jer se udvarao Kačavendinoj supruzi.

ONI SU PREŽIVELI VIDIMO SE U ČITULJI: Evo šta sad rade i kako izgledaju (FOTO)

Istom odlukom koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, preinačen je način izvršenja kazne prema osuđenim Bošku Raci i Andriji Zariću koji će svoje kazne od tri odnosno pet meseci zatvora izdržavati u kućnom zatvoru uz nanogice.

Trećestepeno veće je potvrdilo presudu i kazne Kačavendi i Kontiću dok je preinačilo samo način izvršenja kazne prema Zariću i Raci.

Kačavenda je javnosti poznat kao pripadnik "voždovačkog klana", odnosno lik iz filma "Vidimo se u čitulji", a i Kontić se često pominjao kao vođa tog klana.

Mediji su svojevremeno preneli da je oteti A.A. Kačavendin venčani kum.

Foto: Profimedia/Caia Image Foto: Profimedia/Caia Image

U presudi, koja je doneta nakon 12 godina, se navodi da su optuženi 29. maja 2005. godine u Beogradu silom odveli u Kačavendinu vikendicu u Bariču oštećenog A.A. sa namerom da ga puste na slobodu, kada od njega za Kačavendu iznude imovinsku korist, postupajući pritom na svirep način.

Kao motiv otmice pominje se udvaranje otetog Kačavendinoj supruzi, odnosno da ju je "napadao".

Kačavenda je oštećenom pustio i snimak razgovora sa diktafona kao dokaz da se udvarao i da je napadao njegovu suprugu, ali je ovaj to negirao.

Potom su, kako se navodi, Kačavenda i Kontić fizički nasrnuli na oštećenog i naneli mu više lakih telesnih povreda "koje po svom sveukupnom dejstvu predstavljaju jednu jedinstvenu tešku telesnu povredu".

Pošto im je oteti rekao da nema da im da 400.000 evra da bi mu oprostili što je spopadao Kačavendinu suprugu, Kačavenda je od njega oduzeo ključeve džipa, a kasnije i motor, kao i ugovor o stanu, navodi se u presudi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA