Jul je mesec Nikole Tesle: Putovanje kroz vreme je moguće na ETF-u, a ulaz je besplatan!

Zanimljive izložbe, eksperimenti, predavanja, posete muzejima i hidrocentralama čine program manifestacije Tesla dani, koji se tokom čitavog jula održavaju širom Srbije

  • 2
Nikola Tesla, naučnik Nikola Tesla / Foto: Profimedia/Roger Viollet

Nikola Tesla je 2. juna 1892. posetio Beograd i ta njegova poseta imala je ogroman uticaj na elektrifikaciju i industrijalizaciju Srbije.

Nepoznat detalj iz Teslinog života: Čuvao je SVE tekstove o sebi iz novina, a broj isečaka će vas ZAPREPASTITI

Zanimljive izložbe, eksperimenti, predavanja, posete muzejima i hidrocentralama čine program manifestacije Tesla dani, koji se tokom čitavog jula održavaju širom Srbije.

- Cela manifestacija će biti u znaku jubileja. Obeležićemo 125 godina od Teslinog dolaska u Srbiju. Nikola Tesla je 2. juna 1892. posetio Beograd i ta njegova poseta imala je ogroman uticaj na elektrifikaciju i industrijalizaciju Srbije - rekla je menadžerka Manuela Graf.

Ona je kao glavni događaj istakla Teslin rođendan 10. jula, kada će svi zainteresovani imati priliku da krenu na „Putovanje kroz vreme s Nikolom Teslom“ u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, kao i u Tesla Escape sobi u beogradskom Muzeju Nikole Tesle, gde će posetioci morati da reše niz zadataka da bi iz nje izašli.

- Posetioci će imati prilike da urone u virtuelne svetove pomoću savremenih tehnologija. Biće to prilika da se zainteresovani nađu u ambijentu s kraja 19. i početka 20. veka ili u sajber-prostoru budućnosti - kazala je Grafova.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA