Ona je jedan od glavnih razloga katarske krize: Al Džazira odbija da bude zastrašena, ucenjena, cenzurisana ili utišana

Kako se navodi u saopštenju Al Džazire, vršilac dužnosti generalnog direktora Al Džazire na engleskom jeziku Žil Trendl ocenio je da je zahtev da se zatvori ta medijska mreža "pokušaj zabrane osnovnog ljudskog prava na slobodu govora i javni poziv na cenzuru medija i sprečavanje pristupa objektivnom izveštavanju"

  • 5

Katarska medijska mreža Al Džazira pozvala je danas na solidarnost u vezi sa slobodom medija, a povodom zahteva arapskih zemalja da budu ugašeni svi kanali i platforme ove medijske mreže.

Zahtev za gašenje Al Džazire je neprihvatljiv napad na slobodu!

Stigao odgovor Katara na listu zahteva i ucena od strane Saudijske Arabije i njenih saveznika!

Kako se navodi u saopštenju Al Džazire, vršilac dužnosti generalnog direktora Al Džazire na engleskom jeziku Žil Trendl ocenio je da je zahtev da se zatvori ta medijska mreža "pokušaj zabrane osnovnog ljudskog prava na slobodu govora i javni poziv na cenzuru medija i sprečavanje pristupa objektivnom izveštavanju".

- Mi zahtevamo da novinari mogu da rade svoj posao bez zastrašivanja i pretnji; zahtevamo da javnost ima pristup objektivnim informacijama i da novinarska profesija i oni koji joj služe nisu kriminalizovani na liniji dužnosti. Na kraju, naš zahtev je pitanje poštovanja prema slobodi medija - na prvom mestu za Al Džaziru, ali i za sve druge medije i novinare, bez obzira na to gde se nalaze - naveo je Trendl u saopštenju.

On je dodao i da će ta medijska kuća ostati posvećena "slobodnom, iskrenom i poštenom izveštavanju", kao i da "odbija da bude zastrašena, ucenjena, cenzurisana ili utišana".

Medijska mreža Al Džazira našla se na četvrtom mestu liste zahteva koje su Saudijska Arabija, UAE, Bahrein i Egipat uputili Kataru, a zahteva se gašenje svih kanala i platformi te medijske kuće.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • genije

    5. jul 2017 | 16:26

    Da da strasno su objektivni ko Kurir i Informer.

  • Srbin bokelj

    5. jul 2017 | 15:40

    Ovi vazda pljuiu po Srbima

  • Тутор

    5. jul 2017 | 21:05

    Хе, хе, слобода изражавања у Катару? Поштено извештавање? Мада су злато у поређењу са CNN-ом.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA