Prepolovljena kazna Paravinji sa 40 na 20 godina za ubistvo maloletne Antonije!

U to vreme ulazi i šest godina koje je proveo u pritvoru. Sud je kvalifikaciju teškog ubistva preinačio u obično ubistvo

  • 6

Vrhovni sud Hrvatske prihvatio je žalbu Dragana Paravinje i njegovog advokata kojom mu je smanjena kazna sa 40 na 20 godina zatvora.

Paravinja dobio 40 godina zatvora za ubistvo Antonije i silovanja!

U to vreme ulazi i šest godina koje je proveo u pritvoru. Sud je kvalifikaciju teškog ubistva preinačio u obično ubistvo.

Sud je prihvatio znatan broj Paravinjinih žalbi. Prihvaćena je i žalba o tome kako je kazna prevelika.

Optuženik pobija i odluku o kazni, tvrdi da je „izrečena zatvorska kazna dugotrajnog zatvora nerazmerna kaznama koje su izrečene i za višestruka ubistva“.

- I ove presude, u ovom delu je trebalo prihvatiti optuženikovu žalbu. Ovaj sud nalazi da su kazna zatvora u trajanju od pet godina i osam meseci utvrđena za kazneno delo silovanja u pokušaju i kazna zatvora u trajanju od petnaest godina utvrđena za kazneno delo ubistva primerene okolnostima učinjenog dela, ličnosti i najvišem nivou krivice optuženika te činjenici da se radi o specijalnom povratniku što uz kazne zatvora koje su uzete kao utvrđene iz pravosnažnih presuda opravdava osudu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina - stoji u odluci suda.

Foto: Tanjug / FAH Foto: Tanjug / FAH

Podsetimo, 1. marta prošle godine Dragan Paravinja osuđen je na 35 godina zatvora zbog teškog ubistva maloletne Drnišanke Antonije Bilić. Sudsko veće splitskog Županijskog suda pod predsedavanjem sudije Damira Romca osudilo ga je da je usmrtio Antoniju radi počinjenja drugog kaznenog dela, tj. pokušaja silovanja. Paravinja je dosad dvaput bio osuđen zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja, ali Vrhovni sud obe presude je ukinuo upravo zbog prepiranja da li je ubio da prikrije ili počini drugo kazneno delo.

Sudija Damir Romac izrekao je Paravinji jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora jer mu je pribrojio i dve pravosnažne presude za pokušaje silovanja. Jedna je presuda suda u Sokolcu u BiH od dve godine i 10 meseci zatvora, a druga šibenskog suda za pokušaj silovanja stoperke koju je pokupio u Omišu. Za to je delo osuđen na četiri i po godine zatvora pravosnažno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    6. jul 2017 | 15:11

    Bože, ima li iko normalan u ovim sudovima. Ovaj ludak će za par godina opet biti na slobodi?! Dokle ljudi?!

  • Željko

    6. jul 2017 | 15:50

    Zašto smanjiti kaznu????ZAŠTO?Da opet ponovi!

  • Zagor

    6. jul 2017 | 16:39

    Pa zar ovog skota nisu ubili u zatvoru???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA