Srbija se bori za nove bebe: Blačani su uradili super stvar, i sve opštine treba da se ugledaju na njih

treće dete u porodici dobija i 60 odsto umanjenje usluga u vrtiću, a plan je da se sve ove sume naredne godine povećaju

  • 3

U cilјu povećanja nataliteta Opština Blace je odlučila da poveća novčani iznos koji se daje porodilјama. sve stavke su duplirane u odnosu na prošlu godinu. Tako nezaposlene porodilјe za dete primaju mesečno 20. 000 dinara do prve navršene godine novorođenčeta, a prošle godine su primale po 10. 000 dinara.

Srbija je sve starija: Prošla godina je bila najgora, rođeno najmanje beba u istoriji!

- Kao jednokratnu pomoć umesto 30.000 dinara, svaka porodilјa dobija 50.000 dinara, a za treće dete ta pomoć iznosi 100.000 dinara. cilј nam je da motivišemo Blačane i da pojačamo natalitet u Opštini- kaže Jozić.

On dodaje da treće dete u porodici dobija i 60 odsto umanjenje usluga u vrtiću, a plan je da se sve ove sume naredne godine povećaju.

U Topličkom okrugu, prema poslednjem popisu manje je 10.000 stanovnika. Nezaposleni je svaki četvrti radno sposobni Topličanin, a ovaj negativan prosek odnosi se manje ili više na sve četiri opštine u okrugu: Prokuplјe, Blace, Kuršumliju i Žitorađe.

Daljinac baner

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    6. jul 2017 | 14:47

    Ma dajte ljudima posao a ne moja svastika u Nisu je radila na bazenu cair i porodila se rodila bliznakinje. Kako joj je isteklo porodiljsko rekli su joj dovidjenja. Bruka i sramota

  • Imenjak

    6. jul 2017 | 14:50

    Fala bogu ako ima jos takvih koji ne razmisljaju

  • Srki

    6. jul 2017 | 15:00

    Problem je u nasoj drzavi i to sto jako velik broj ljudi bezi iz Srbije glavom bez obzira sto dalje to bolje jer ovde ce biti sve gore i gore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA