Njen "fiat 500" je proklizao zbog blata: Pretrpela je krvarenje na mozgu, izgubila bebu, a stradao je i jedan vozač

Lora Metjuz-Džejms je sebe, kaže, uvek smatrala prosečnim vozačem koji pokušava da bude uviđavan prema drugim vozačima

  • 0

Buduća majka Lora Metjuz-Džejms (35), optužena da je izazvala smrt jednog vozača u saobraćajnoj nesreći u kome je izgubila i bebu, rekla je doktoru tokom suđenja da bi "bila srećna" kada bi zamenila mestom sa čovekom koji je poginuo.

NAJTUŽNIJA PRIČA NA SVETU: Umro sa tek rođenom ćerkicom u naručju! Ocu na samrti uslišena poslednja želja (VIDEO)

Ona je izgubila kontrolu nad svojim "fijatom 500", pošto je pretekla dva vozila, a sa sledećim koje je naišlo se sudarila na putu u blizini Karmartena, u Južnom Velsu. Robert Hičkok (54), koji je bio u drugom vozilu, preminuo je "verovatno odmah", od sudara, jer je zadobio višestruke povrede.

Lora Metjuz-Džejms negirala je krivicu za izazivanje smrti jer je nepažljivo vozila i izazvala saobraćajku u februaru prošle godine. Tužilac Džim Dejvis rekao je da je beba Lore Metjuz-Džejms mrtvorođena, hitnim carskim rezom. Lora je imala frakture obe noge, desne ruke, a pretrpela je i krvarenje na mozgu.

Psihijatar koji je razgovarao sa njom naveo je da se ona seća bola, ali ne i saobraćajne nesreće, kao ni prvih 7 dana u bolnici. Ona smatra da je loša majka, jer je "ubila svoju bebu". U trenutku sudara Lora je bila u 28. nedelji trudnoće.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

Doktor je zaključio da je Lora Metjuz-Džejms pretrpela strašnu fizičku i psihičku traumu i da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja.

Kobnog dana vozila se na posao u bolnicu u Karmartenu, gde radi na hematološkom odeljenju. Na sudu je ispričala da je tom rutom putovala na posao pet godina, kao i da je preticala baš na toj deonici puta, "jer može da se vidi mnogo napred". Sebe je, kaže, uvek smatrala prosečnim vozačem koji pokušava da bude uviđavan prema drugim vozačima. Tog dana je bilo i mnogo blata na putu, što se dešavalo i ranije, ali ne u tolikoj meri.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Prema rečima Pitera Dejvija, forenzičara koji istražuje putne nesreće, kontaminanti na putu, kao što je tog dana bilo zaleđeno blato, moglo je da dovede do toga da Lora Metjuz-Džejms izgubi kontrolu nad vozilom. On je naveo da su svedoci izjavili da je auto išao normalno i da se brzina nije dovodila u pitanje.

- Zbog toga sam zaključio da se nešto desilo sa površinom puta - naveo je on.

Suđenje se nastavlja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA