≫ 

Putin sinoć stigao u Hamburg: Danas će se sastati sa Trampom na samitu G20 u Nemačkoj (VIDEO)

Vladimir Putin je pozvan i na zvanični prijem nemačke kancelarke Angele Merkel u petak uveče

  • 0

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je sinoć u Hamburg na samit G20, gde će se po prvi put susresti sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. Ova sastanak je zakazan na marginama ovog samita najznačajnijih svetskih lidera. Ruski lider je dočekan na aerodromu Helmut Šmit.

Samo jedan dan pred susret sa Putinom, Tramp je imao drskosti da ovo kaže za Rusiju (FOTO) (VIDEO)

Detalji njegovog razgovora sa Trampom nisu iznošeni u javnost, ali se pretpostavlja da će dvojica lidera da razgovaraju o tekućem sukobu u Siriji, kao i drugim važnim pitanjima koja se tiču Ukrajine i Severne Koreje.

Vladimir Putin je pozvan i na zvanični prijem nemačke kancelarke Angele Merkel u petak uveče. On će prisustvovati na najmanje dve sednice G20, kao i jednom neformalnom sastanku gde će se razmatrati pitanje globalnog terorizma, kao i o napetostima na Bliskom istoku, prenosi RT.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Očekuje se da će ruski predsednik razgovarati sa šefovima sledećih država: Brazila, Indije, Kine i Južne Afrike. Predsednik Južne Koreje i japanski premijer će imati priliku da sa Putinom razgovaraju o tekućoj krizi na Korejskom poluostrvu zbog Severne Koreje.

Putinov odlazak sa samita se očekuje u subotu. Pre dolaska u Nemačku on je napisao članak za nemački poslovni list gde je pohvalio rad G20.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA