• 19

Detalji o smrti trudnice Ivane i njene bebe, iz Niša: Primljena kao hitan slučaj, a onda je počeo pakao!

Ivana Kostić primljena je u Urgentnom centru u Beogradu u noći između 24. i 25. juna kao hitan slučaj, pregledali su je vaskularni hirurg i gastroenterolog i konstatovali da je u teškom opštem stanju, životno ugrožena, sa akutnim popuštanjem funkcije jetre i bubrega

  • 19

Ministarstvo zdravlja poslalo je inspektore u KC Niš, Urgentni centar u Beogradu i GAK Višegradska, odnosno u sve zdravstvene ustanove u kojima je bila primljena Ivana Kostić iz Niša, koja je nakon porođaja u Beogradu preminula, a tri dana posle rođenja umrla je i njena beba Vera.
Tragedija: Trudnicu iz Niša porodili u 7. mesecu, beba umrla posle 3 dana, a za njom i majka!

Potresne reči muža preminule trudnice iz Niša: Aleksandar se oprostio od pokojne žene i bebe rečima koje probadaju srce (FOTO)
Direktor KC Niš Zoran Radovanović odmah je naložio unutrašnji stručni nadzor u toj ustanovi, u kojoj je trudnica bila zbrinuta 12. juna.
Kasnije je zbog lošeg stanja prebačena u Beograd u Urgentni centar, a zatim u GAK Vušegradska gde je urađen hitan carski rez, ali su i beba i mama preminule.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Kako je Tanjugu rekao izvor koji nije želeo da bude imenovan, Ivana Kostić primljena je u Urgentnom centru u Beogradu u noći između 24. i 25. juna kao hitan slučaj, pregledali su je vaskularni hirurg i gastroenterolog i konstatovali da je u teškom opštem stanju, životno ugrožena, sa akutnim popuštanjem funkcije jetre i bubrega.
Sumnjalo se na trombozu vena jetre, razvoj HELLP sindroma , Bud-Chiarry sindroma, a utvrđen je i zastoj u rastu ploda.
Pacijentkinja je zatim kao životno ugrožena primljena na Odeljenje akušerskog intenzivnog lečenja u GAK Višegradska, gde su urađene sve laboratorijske analize i data joj je odgovarajuća terapija na koju nije adekvatno reagovala, zbog čega se stanje i majke i deteta pogoršalo.
Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com


Odlučeno je da se uradi hitan carski rez, nakon kojeg je rođeno živo žensko dete, težine 800 grama, nezrelo. Beba je stabilizovana i prebačene u Instituit za neonatologiju, a nakon carskog reza kod majke dolazi do daljeg pogoršanja funkcija jetre i bubrega.
O njoj sve vreme brinuli tim lekara u kom su hematolog, gastroenterolog - hepatolog, nefrolog, internista, neurolog, ginekolog i anesteziolog, ali se zbog daljeg pogoršanja funkcije jetre i bubrega još dva puta hirurški intervenisano uz učešće abdominalnog i vaskularnog hirurga.
Međutim, zdravstveno stanje prodilje se sve više pogoršavalo i pacijentkinja je umrla, kao i njena beba koja je živela samo tri dana.
Daljinac baner
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novica

    Prirodna selekcija. Da se ja pitam, ukinuo bi zdravstvo, sudstvo i policiju na godinu dana da nas se svede broj na milijardu ili manje i da zivot bude laksi i zdraviji...

  • bec

    To je istina citaj malo na internetu. Nisam dzabe pobijedila doktoru na sudu. A hvala Bogu ti si nam inteligentna :)

  • bec

    Hellp sindrom dolazi s visokim krvnim pritiskom i protein u mokraci. Imala sam i ja to isto. Procitajte malo na internetu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima