≫ 

Detalji o smrti trudnice Ivane i njene bebe, iz Niša: Primljena kao hitan slučaj, a onda je počeo pakao!

Ivana Kostić primljena je u Urgentnom centru u Beogradu u noći između 24. i 25. juna kao hitan slučaj, pregledali su je vaskularni hirurg i gastroenterolog i konstatovali da je u teškom opštem stanju, životno ugrožena, sa akutnim popuštanjem funkcije jetre i bubrega

  • 19

Ministarstvo zdravlja poslalo je inspektore u KC Niš, Urgentni centar u Beogradu i GAK Višegradska, odnosno u sve zdravstvene ustanove u kojima je bila primljena Ivana Kostić iz Niša, koja je nakon porođaja u Beogradu preminula, a tri dana posle rođenja umrla je i njena beba Vera.

Tragedija: Trudnicu iz Niša porodili u 7. mesecu, beba umrla posle 3 dana, a za njom i majka!

Potresne reči muža preminule trudnice iz Niša: Aleksandar se oprostio od pokojne žene i bebe rečima koje probadaju srce (FOTO)

Direktor KC Niš Zoran Radovanović odmah je naložio unutrašnji stručni nadzor u toj ustanovi, u kojoj je trudnica bila zbrinuta 12. juna.

Kasnije je zbog lošeg stanja prebačena u Beograd u Urgentni centar, a zatim u GAK Vušegradska gde je urađen hitan carski rez, ali su i beba i mama preminule.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je Tanjugu rekao izvor koji nije želeo da bude imenovan, Ivana Kostić primljena je u Urgentnom centru u Beogradu u noći između 24. i 25. juna kao hitan slučaj, pregledali su je vaskularni hirurg i gastroenterolog i konstatovali da je u teškom opštem stanju, životno ugrožena, sa akutnim popuštanjem funkcije jetre i bubrega.

Sumnjalo se na trombozu vena jetre, razvoj HELLP sindroma , Bud-Chiarry sindroma, a utvrđen je i zastoj u rastu ploda.

Pacijentkinja je zatim kao životno ugrožena primljena na Odeljenje akušerskog intenzivnog lečenja u GAK Višegradska, gde su urađene sve laboratorijske analize i data joj je odgovarajuća terapija na koju nije adekvatno reagovala, zbog čega se stanje i majke i deteta pogoršalo.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Odlučeno je da se uradi hitan carski rez, nakon kojeg je rođeno živo žensko dete, težine 800 grama, nezrelo. Beba je stabilizovana i prebačene u Instituit za neonatologiju, a nakon carskog reza kod majke dolazi do daljeg pogoršanja funkcija jetre i bubrega.

O njoj sve vreme brinuli tim lekara u kom su hematolog, gastroenterolog - hepatolog, nefrolog, internista, neurolog, ginekolog i anesteziolog, ali se zbog daljeg pogoršanja funkcije jetre i bubrega još dva puta hirurški intervenisano uz učešće abdominalnog i vaskularnog hirurga.

Međutim, zdravstveno stanje prodilje se sve više pogoršavalo i pacijentkinja je umrla, kao i njena beba koja je živela samo tri dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    7. jul 2017 | 17:35

    Jako mi je žao i porodilje i njene bebe. Samo sačekajte malo svi sa osudom. Ako je zaista propust lekara i tek kao treba da odgovaraju ali isto tako nisu Bogovi. Postoje jednostavno poremećaji,stanja...gde prosto ne mogu ni svi lekari ovog sveta da ih spasu.

  • Србин77

    7. jul 2017 | 16:00

    Обе сте у рају. Анђели.

  • bec

    7. jul 2017 | 16:01

    Imate pravo da tuzite ginekologa kod koga je bila tokom trudnoce. To je njegova greska. I ja sam guzica i pobijedila slucaj. Tako da nemojte da se predajete!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA