≫ 

OŠ "Nikola Tesla" uskoro u novom ruhu! (FOTO)

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Igor Milićević istakao je da će dogradnjom škole doći do proširenja prostornih kapaciteta škole i da će to dovesti do poboljšanja kvaliteta uslova i boravka dece i zaposlenih u njoj

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa v.d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje Lidijom Tomaš obišao OŠ "Nikola Tesla" gde se od juna izvode radovi na dogradnji postojećeg objekta i dogradnji sprata iznad dela postojećeg objekta te škole, kao i na izgradnji sportskih terena.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, "JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd zaključilo je u aprilu 2016. godine Protokol o saradnji sa Gradom Novim Sadom o realizaciji Programa modernizacije škola. Navedenim Protokolom o saradnji, pored OŠ "Nikola Tesla" obuhvaćene su i Osnovna škola "Veljko Vlahović", Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" i Osnovna škola "Nikola Tesla".

- Uverili smo se da se radovi na proširenju kapaciteta infrastrukture u OŠ "Nikola Tesla" odvijaju u punom kapacitetu. Ova škola je zajedno sa još dve novosadske škole prema ugovoru zaključenom između Grada i Ministartva uključena u finansiranje kroz "Program modernizacije škola - Komponenta 3". Te škole će za nekih šest do deset meseci imati neuporedivo bolje uslove za rad profesora i učitelja, ali i za boravak đaka. Konkretno, ova škola će kroz radove dobiti osam novih učionica, šest novih kabineta, jednu multifunkcionalnu prostoriju, kantinu, dva lifta za decu sa posebnim potrebama, osam toaleta, razglas, video nadzor, terene za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, kao i atletsku stazu sa jamom za skok u dalj, teren za tenis i teren za bacanje kugle. Vrednost radova na ovim objektima je 126 miliona dinara, a vrednost radova na sportskim objektima je 33 miliona dinara i to će finansirati Gradska uprava za obrazovanje. Dakle ukupno oko 160 miliona dinara bez PDV-a će biti uloženo u ovu školu, tako da se radi o velikoj investiciji. Očekujem kada dođemo na proleće 2018. godine da ćemo videti školu u potpuno novom ruhu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Igor Milićević istakao je da će dogradnjom škole doći do proširenja prostornih kapaciteta škole i da će to dovesti do poboljšanja kvaliteta uslova i boravka dece i zaposlenih u njoj.

- To proširenje će omogućiti školi da u prvi razred upiše veći broj dece koja administrativno ne pripadaju području upisa u našu školu. Bez obzira na veliki obim infrastukturnih radova, školska 2017/18. godina u našoj školi će početi redovno po planu i programu Ministarstva prosvete – rekao je direktor Milićević i naglasio da će svi izazovi pred kojima se nalazi škola u organizacionom smislu biti pod kontrolom.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA