≫ 

Odgovor Željka Mitrovića Saši Jankoviću: Pozivate na gašenje televizije Pink, a u isto vreme se zalažete za slobodu medija?!

Mitrović je naveo da je žalosno što Srbija još ima političare, poput Jankovića, koji bi gasili medije i kontrolisali i cenzurisali slobodnu reč

  • 2

Predsednik Upravnog odbora TV Pink Željko Mitrović odgovorio je danas na predlog predsednika Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da se toj televiziji oduzme nacionalna frekvencija. Mitrović je ocenio da je Janković pokazao da su njegova zalaganja za pravo slobode govora i slobodu medija selektivna i da bi ih on uskratio političkim neistomišljenicima.

Otvoreno pismo Željka Mitrovića vlasniku Kurira (VIDEO)

Opozicioni političari podržali su ovih dana vlasnika Kurira Aleksandra Rodića, koji tvrdi da njegov problem nije neplaćen porez, već to što kritikuje vlast, a Janković je u petak na svom Tviter profilu okačio link peticije da se televiziji Pink oduzme nacionalna frekvencija.

Mitrović je uzvratio ocenom da je žalosno što Srbija još ima političare, poput Jankovića, koji bi gasili medije, kontrolisali i cenzurisali slobodnu reč, a po svemu sudeći i neutralisali sve one koji imaju drugačiji politički i životni stav od njega, a spremni su da ga iznesu javno.

- Vi, gospodine Jankoviću, pozivate na gašenje televizije Pink, a u isto vreme se zalažete za slobodu medija, što priznaćete, nije skroz normalno, Vi gospodine Jankoviću, branite one koji ne izmiruju svoje poreske obaveze a predlažete gašenje onih koji izmiruju, što je takođe, u najblažu ruku rečeno, šizofreno - navodi se u Mitrovićevom otvorenom pismu Jankoviću.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako dodaje Mitrović, Janković se pravi da ne razume da se neplaćanjem poreza potkradaju i država i građani:

- Vi, gospodine Jankoviću, niste primetili da se više od mesec dana vodi javna polemika o tome da Adria Medija Grupa i njen list Kurir moraju da plate porez, koji nije mali, a koji, po našim saznanjima, nije samo neplaćen, već i utajen, što svakako, složićete se, predstavlja po važećim zakonima i propisima Republike Srbije teško krivično delo - ističe se u pismu.

Vlasnik Pinka kaže i da je Janković, kao neko ko je pretendovao da bude predsednik, otkrio kako bi izgledala njegova vladavina:

- Porez ne bi morali da plaćaju oni koji rade i deluju po vašoj volji, a ostale bi pogasili, pohapsili, a neke verovatno i vešali na Terazijama, što praktično znači da porez ne bi imao ko ni da plaća! Znači, ne bi bilo ni plata, ni penzija, ali bi verovatno to nadoknadili nekim novim peticijama i tvitovanjima - naglašava se u otvorenom pismu.

Foto: Promo/Pink Foto: Promo/Pink

Mitrović dodaje da Janković neće da vidi činjenicu da kampanja vlasnika Kurira Aleksandra Rosića protiv Aleksandra Vučića nije rukovođena političkim razlozima, već iz ideje da će izbeći da plati porez.

On kaže da nije Janković jedini naseo na taj Rodićev trik, i da ima još političara koji misle da politički podobne i njima korisne treba osloboditi od plaćanja bilo kakvih obaveza prema državi.

Među njima su i pojedini opozicioni poslanici ali i lideri malih, ali parlamentarnih stranaka, navodi Mitrović, koji misle da tako podstaknu građane da prestanu sa plaćanjem poreza, kako bi se napredak Srbije usporio a po mogućstvu i zaustavio.

- Ali, to već nije naš problem, već problem države, njenih institucija ali i građana Srbije, koji ovo treba da sagledaju na nekim od narednih izbora - zaključio je Mitrović i dodao da "se Pink ne boji ni Jankovića, a ni onoga što on predstavlja", već će, naprotiv, nastaviti sa sopstvenom i nezavisnom uređivačkom politikom, sa kritičkim osvrtom na sve društvene anomalije, uključujući i Jankovićeve.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    8. jul 2017 | 20:59

    Svi pozivamo na gašenje pinka. Dokle više sa saopštenjima. Koli mu sve to piše?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA