Najbolja drugarica tragično preminule porodilje iz Niša: Do tragedije je došlo nizom okolnosti (FOTO)

- Borila se sama da završi i srednju medicinsku skolu, i Medicinski fakultet, stomatologiju, upravo da bi se bavila tim humanim pozivom i da bi pomagala ljudima u nevolji - kaže Ivanina najbolja drugarica Ana

  • 4

- Ivana je bila žena za primer. Borac. O njoj niko ne može da kaže ništa loše. Do ove tragedije došlo je nizom okolnosti - kaže za Telegraf.rs Ana Vitorović, najbolja drugarica porodilje Ivane Kostić (32) iz Niša koja je umrla 28. juna tri dana posle porođaja carskim rezom, odmah pošto je i njena beba izdahnula.

Tragedija: Trudnicu iz Niša porodili u 7. mesecu, beba umrla posle 3 dana, a za njom i majka!

Potresne reči muža preminule trudnice iz Niša: Aleksandar se oprostio od pokojne žene i bebe rečima koje probadaju srce (FOTO)

Detalji o smrti trudnice Ivane i njene bebe, iz Niša: Primljena kao hitan slučaj, a onda je počeo pakao!

Ivanina najbolja drugarica, koja ju je i krstila i bila joj svedok i na venčanju, kaže da je sa njenim odlaskom otišlo pola nje:

- O Ivani ja, kao neko ko je zna od detinjstva, ali to isto može da kaže i neko ko je samo iz viđenja znao, ne može da kaže ništa loše. Devojka, žena za primer.

Prema njenim rečima, Ivana se kroz čitav život sama borila kako bi pomagala ljudima u nevolji.

- Borila se sama da završi i srednju medicinsku skolu, i Medicinski fakultet, stomatologiju, upravo da bi se bavila tim humanim pozivom i da bi pomagala ljudima u nevolji... Do ove tragedije je došlo nizom okolnosti o kojima možemo da pričamo, razumećete, kad se završi uviđaj zvaničnih organa i kad budemo imali uvid u svu dokumentaciju koja se očekuje - s bolom kaže Ana, Ivanina drugarica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nišlijka Ivana Kostić preminula je u GAK Višegradska u Beogradu, a njena beba u Institutu za neonatologiju. Nesrećna žena koja je bila u sedmom mesecu trudnoće zbog komplikacija je upućena iz Niša na dalje lečenje u bolnicu u Višegradskoj gde se 25. juna porodila carskim rezom. Tri dana kasnije beba preminula, a ubrzo za njom i majka.

Niko od njene porodice ne želi da komentariše tragediju, a na Fejsbuku je formirana grupa “Pravda za Ivanu i Veru” gde su ljudi izrazili ogorčenje tragedijom i zatražile odgovornost lekara.

Povodom ovog slučaja u svim zdravstvenim ustanovama u kojima je Ivana lečena, kako u Nišu tako i u Beogradu, u toku je inspekcijski nadzor.

Daljinac baner

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seka

    9. jul 2017 | 13:44

    U 21veku ovo nebi smelo da se dogodi ali kod nas?????????

  • Slavko

    9. jul 2017 | 15:00

    isto kao i u Loznici slucaj malog Radenka Nikodunovic inspekcije idu doktor ostao da radi pojeo vuk magarca vestacenje se oteze itd itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA