≫ 

Biznis bum: Za mesec dana otvoreno čak 222.000 novih radnih mesta

Stopa nezaposlenosti je, međutim, porasla na 4,4 odsto sa 4,3 odsto iz maja, a razlog tome je što je veći broj Amerikanaca počeo da traži posao i jer nisu svi pronašli zaposlenje

  • 4

Američki poslodavci otvorili su u junu čak 222.000 novih radnih mesta, što je najveća cifra u poslednja četiri meseca.

Stižu Amerikanci u Srbiju! Do sada su uložili 4 milijarde dolara, a zapošljavaju 17.000 radnika

Stopa nezaposlenosti je, međutim, porasla na 4,4 odsto sa 4,3 odsto iz maja, a razlog tome je što je veći broj Amerikanaca počeo da traži posao i jer nisu svi pronašli zaposlenje, saopštilo je američko Ministarstvo za rad, a prenosi agencija AP.

Ministarstvo je, takođe, povećalo procenu rasta zapošljavanja za april i maj za ukupno 47.000.

U prvom ovogodišnjem polugođu, mesečno je otvarano u proseku oko 180.000 radnih mesta, što je blago ispod prošlogodišnjeg tempa.

I pored snažnog zapošljavanja, prosečna zarada po satu je u junu porasla za samo 2,5 odsto na godišnjem nivou, što je ispod rasta od 3,5 odsto uobičajene za stabilnu ekonomiju.

Ekonomija SAD je porasla za slabašnih 1,4 odsto u prva tri meseca ove godine na godišnjem nivou, što je ispod prosečnog tempa rasta od 2,0 odsto registrovanog rokom osam godina od okončanja recesije.

Većina ekonomista, međutim, predviđa da će se privredni rast SAD oporaviti u kvartalu april-jun i da će na godišnjem nivou dostići stopu rasta od 2,5 odsto ili više.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA