Britanci su 2016. našli 225 kilograma droge u zatvorima, a sada će 300 obučenih pasa kontrolisati unos stvari u ćelije

Prema podacima britanskog Ministarstva pravde 35 osoba je uhapšeno, a 11 osuđeno zbog pokušaja dostavljanja droge i komunikacijske opreme dronovima u zatvore, a za ta dela dosuđeno je ukupno 40 godina zatvora

  • 2

Britanska zatvorska služba angažovala je 300 obučenih pasa za sprečavanje trgovine narkoticima u zatvorima, objavio je danas Sem Gijmah iz britanskog Ministarstva pravde.

Pitbul Hulk je 22 puta veći od svog novog brata: Može da slomi ljudsku ruku kao čačkalicu, a kažu da je najbolja dadilja (FOTO) (VIDEO)

U toku 2016. godine u britanskim zatvorima pronađeno je oko 225 kilograma droge, 13.000 mobilnih telefona i 7.000 sim kartica, a kako je Gijmah kazao kriminalci koriste i dronove kako bi drogu i telefone prokrijumčarili u zatvore, prenosi Ksinhua.

Prema njegovim rečima, od kada su pooštrene kontrole pronađeno je mnogo više nedozvoljenih supstanci, a uloženo je oko 2,6 miliona dolara u nove mehanizme i mere.

On je kazao da je 300 pasa obučeno za otkrivanje narkotika, a kako bi se pomoglo u sprečavanju protoka nezakonitih supstanci u zatvor, kao i da bi se pomoglo čuvarima u zatvoru da se usredsrede na obavljanje svojih dužnosti.

Kako se navodi, specijalni psi su postigli najbolje rezultate u kontrolama, a vlasti najavljuju i angažovanje još oko 2.500 novih zatvorskih čuvara.

Prema podacima britanskog Ministarstva pravde 35 osoba je uhapšeno, a 11 osuđeno zbog pokušaja dostavljanja droge i komunikacijske opreme dronovima u zatvore, a za ta dela dosuđeno je ukupno 40 godina zatvora.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA