VEDRIJI ŽIVOT: U Krupnju oslikali zidove i ofarbali mostove (FOTO) (VIDEO)

Mladi umetnici su preuredili mostove i urušene fasade muralima. U oslikavanju umetnicima su pomogli i građani koji su bili u prolazu

  • 1

Mladi umetnički stvaraoci iz Krupnja, s mnogobrojnim građanima, završili su preuređenje mostova i urušenih fasada na zgradama u toj opštini, izražavajući svoju kreativnost kroz oslikavanje murala u živopisnim bojama.

Poduhvat u oblasti ulične umetnosti pod nazivom "U svim živim bojama" obuhvatio je rad na 14 lokacija, mada je planirano da ih bude dve manje, a pri oslikavanju murala, u okviru tog projekta koji je pokrenula Nezavisna kulturna asocijacija "Zeleno oko", mladim umetnicima pomagali su i građani, često dok su bili u prolazu.

Predsednik ‚"Zelenog oka" Vladimir Sekulić rekao je da je u glavnom delu tog posla, koji se sprovodio u centru Krupnja, učestvovalo ukupno šest mladih koji su stekli visoka obrazovanja u oblasti dizajna, slikarstva, grafike, pejzažne arhitetkture i filozofije.

On je dodao da je taj projekat imao za cilj da ambijent opštine učini primamljivijim za mlade i da podstakne građane da se angažuju u preuređenju svoje sredine, a motive svakog murala su jedinstveno osmišljali mladi stvaraoci i radili na njima ukupno dva meseca.

Prema njegovim rečima, projekat "U svim živim bojama", čiji naziv simbolično predstavlja stvaranje živopisnijeg okruženja u toj opštini zapadne Srbije, finansijski su, sa ukupno 260.000 dinara, podržali Balkanski fond za lokalne inicijative i lokalna samouprava.

U okviru projekta priređen je i muzički koncert jednog od lokalnih bendova, a nastojaće se da taj poduhvat sledeće godine preraste u manifestaciju po kojoj će Krupanj biti prepoznatljiv, rekao je Sekulić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA