Albanske terorističke grupe prete Makedoncima: Ako ne oslobodite optužene iz "divljeg naselja" - biće rata!

Današnje suđenje je odloženo za 20. jul, kada se očekuju završne reči tužilaštva

  • 9

Bivši borci terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (UČK) prete Makedoniji ratom ako se ne oslobode svi optuženi teroristi koji su pre dve godine učestvovali u krvavim događajima u kumanovskom Divljem naselju. Oni smatraju da se radi o politički montiranom slučaju i prete da će, ako im se ne sudi pravilno, u Makedoniji izbiti rat, koji će ovoga puta trajati sve do oslobođenja, kako ističu u svom saopštenju, svih albanskih teritorija i proglašenja nekakve republike Iliride.

"Da nas je bilo više protiv Srba, danas bismo pili kafu u Beogradu": Provokacija Britanca koji se borio za OVK

U krivičnom sudu u Skoplju već godinu dana traje suđenje albanskoj terorističkoj grupi koja je 9. i 10. maja 2015. godine napala kumanovsko Divlje naselje, gde je tada poginulo osam policajaca, a 42 su bila teško ranjena. U policijskoj akciji je poginilo i 10 pripadnika te terorističke grupe.

Današnje suđenje za slučaj “Divlje naselje” je odloženo za 20. jul, kada se očekuju završne reči tužilaštva.

Foto: MUP Foto: MUP

- Pozivamo predsednika Ivanova, premijera Zaeva, predsednika Sobranja, Džaferija, sve albanske političare, a posebno Tužilaštvo u slučaju Kumanovo. Otvorite oči i razmišljajte pametno. Budite oprezni sa našim ljudima. Oslobodite ih iz montiranog slučaja Kumanovo 2015. Odlučite pravilno o njihovoj nevinosti, optužbe za terorizam da budu odstranjene i da ih što pre oslobodite, a na njihovo mesto stavite prave teroriste koji su montirali ovaj i mnoge druge slučajeve – Gruevskog, Jankulovsku, Mijalkova i druge - navodi se u saopštenju.

Foto: kumanovonews.mk Foto: kumanovonews.mk

- Došao je kraj montiranim procesima prema borcima za slobodu, ubistvima i hapšenjima nakon oslobodilačkog rata UČK. Ovi ljudi nisu prvi, a kunemo se da će biti poslednji - kaže se dalje u saopštenju.

Foto: MUP Foto: MUP

- Ako se osude ovi ljudi, već znate šta će se desiti sa Makedonijom. I vi ste tražili rat, rat ćete i dobiti, ali ovoga puta imaćemo jednu vojnu nacionalnu silu mobilisanu pre dve godine i profesionalnu strategiju, do grla punu mržnjom. Pod zakletvom ispred nacionalne zastave borićemo se do poslednjeg daha za naše ljude iz slučaja Kumanovo i sve druge koje ste hapsili i ubijali posle 2001. godine, sve do proglašenja Republike Iliride i ujedinjenja albanskih terotorija, stoji u pretećem saopštenju takozvane Oslobodilačke vojske Albanije, Kosova i Iliride.

Daljinac baner

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarač

    10. jul 2017 | 19:28

    Ovi Šiptari će dobro nagrabusiti kad ih ameri puste niz vodu

  • Zabrinut

    10. jul 2017 | 20:17

    Juce sam prosao zapadnom Makedonijom, vecina sela i gradova je cisto albanska, od Tetova do Ohrida svuda okacene albanske zastave, spomenici uck borcima, oseca se napetost u vazduhu. Previse su im dali slobode da rade sta hoce...

  • kiza

    11. jul 2017 | 06:58

    Najvece zlo na Balkanu siptari i ustase. Samo neka krenu pa da vise zavrsimo tu pricu jednom zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA