Kako blato kulja iz ovih česmi, a to je najskuplja voda u Republici Srpskoj?! (VIDEO)

Nevesinjci vodu plaćaju skuplje nego Banjalučani

  • 5

Čitalac portala "Moja Hercegovina" poslao je video snimak na kojem se vidi prljava voda koju isporučuje nevesinjski "Vodovod", koji svoje usluge, prema tvrdnjama tamošnjih građana, naplaćuje najskuplje u celoj RS.

Najskuplji polovni automobili u BiH: Ljudi su spremni da se odreknu porodice i bubrega zbog njih

Snimak je nastao danas oko 15 časova, u Ustaničkoj ulici u Nevesinju.

Zbog stalnih restrikcija koje se trenutno dešavaju, voda je u pojedinim delovima grada konstantno mutna, ako je to pravi izraz za ono što se može videti na snimku.

Nevesinjci ovakvu vodu plaćaju skuplje nego Banjalučani, koji imaju ispravnu vodu. Njena cena u Nevesinju je 1,35 KM po kubnom metru, a u Banjaluci 1,18 KM.

Zbog, kako su naveli, enormne potrošnje vode, iz nevesinjskog "Vodovoda" su uveli drugi stepen redukcije vode koji podrazumeva višečasovna isključenja vode prigradskim naseljima i selima, a kao rešenje za ublažavanje posledica redukcije voda će se, pojedinim naseljima, isporučivati cisternama, što je opcija koja se u “normalnom svetu” koristi samo u vanrednim situacijama, piše portal.

Kako javljaju tamošnji mediji, Nevesinjci se za vodu za piće nekako i mogu snaći, ali se pitaju kako održavati ličnu higijenu kada vam iz česme teče blato?

Pogledajte snimak čitaoca gde se vidi stanje vode u Nevesinju:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA