≫ 

Prve fotke povređenih iz bolnice posle prevrtanja autobusa

Vladimir Rebić u poseti povređenima

  • 0

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je danas u opštoj bolnici u Vrbasu putnike koji su povređeni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Subotica - Novi Sad jutros oko 9.40 sati u Feketiću kod Malog Iđoša, kada je autobus, poljskih registarskih oznaka, koji je prevozio i decu, sleteo sa puta i prevrnuo se.

Rebić je ukazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u stalnom kontaktu sa ambasadom Poljske u Beogradu i istakao da će Republika Srbija učiniti sve da povređenim putnicima pruži najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

>>> Fotografija sa mesta nesreće kod Feketića ledi krv u žilama: Autobus išao putem koji se rekonstruiše? (FOTO)

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnici službi hitne pomoći na lice mesta došli su u rekordno kratkom roku, pomogli povređenima i transportovali ih do zdravstvenih ustanova - istakao je Rebić.

Direktor srpske policije je dodao da će i putnicima iz autobusa, koji nisu povređeni, biti pružena sva potrebna pomoć.

Objasnivši da je autobus izgubio kontrolu i prevrnuo se, Rebić je rekao da je u saobraćajnoj nezgodi poginulo jedno lice, a da je više osoba hospitalizovano u Opštoj bolnici u Vrbasu i drugim bolnicama na području Autonomne pokrajine Vojvodine.

Foto: MUP Foto: MUP

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, koji je sa direktorom policije Rebićem obišao povređene, precizirao je da su kolima hitne pomoći prevežena 24 povređena putnika, od čega je trenutno hospitalizovano 14 pacijenata sa lakim telesnim povredama, dok su tri osobe upućene kolima hitne pomoći u Klinički centar Vojvodine.

- U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine zadržana su dva muškarca koja su danas zadobila povrede u nesreći poljskog autobusa kod Feketića, od kojih je jedan u kritičnom stanju - izjavio je Dušan Nikolić načelnik urgentne hirurgije UC KCV:

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Jedan muškarac je srednje životne dobi sa teškim telesnim povredima i on se nalazi u operacionom bloku na operaciji, a drugi muškarac je zadobio lakše telesne povrede i čeka na operativno lečenje kad se završi kompletna dijagnostika.Za muškarca koji je zadobio teške telesne povrede više organskih sistema rano je govoriti, reč je o ozbiljnim povredama i u kritičnom je stanju opasnom po život -  istakao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, za mlađeg, lakše povređenog muškarca, zdravstvene prognoze su za sada dobre.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA