Poseta Vučića Turskoj od velikog značaja: Najavljuje se dolazak još 150 privrednika

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj i najava dolaska 150 privrednika novi zamajac za ekonomsku saradnju Srbije i Turske

  • 48

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić kaže da u Srbiji ima više od 400 firmi turskih investitora, a da je poseta predsednika Srbije Alekandra Vučića toj zemlji i najava dolaska 150 privrednika, novi zamajac za ekonomsku saradnju Srbije i Turske.

Na meti turista: 15 odsto stranih gostiju više, domaći već razgrabili 65.000 vaučera

- Turske investicije u Srbiju već postoje. U Srbiji nedeljno dolazi jedan turski investitor koji je zainteresovan za ulaganje u našu zemlju. Uglavnom se radi o tekstilnoj industriji. Više od 400 privredna društva osnovali su Turci u Srbiji - rekao je Ljajić za RTS.

On kaže da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj i najava dolaska 150 privrednika novi zamajac za ekonomsku saradnju Srbije i Turske.

Govoreći o predstojećem samitu u Solunu i razvoju ekonomske saradnje Srbije i Grčke, ministar je rekao da postoji velika šansa da saradnja bude na višem nivou.

- Grčka je 23 trgovinski partner Srbije, obim robne razmene je prilično mali, manji od 400 miliona evra, a naš izvoz je duplo manji od uvoza  - pojasnio je Ljajić.

On je podsetio da je Grčka do ekonomske krize bila među 10 najvećih investitora u srpsku privredu, te da saradnju sa tom zemljom treba unaprediti, a samit je prilika za to.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moma

    12. jul 2017 | 11:56

    Ukoliko je dogovoren dolazak više od 150 privrednika u Srbiju, to znači i puno novih radnih mesta... onda je to izuzetno uspešna poseta predsednika Srbije Turskoj.

  • Iva

    12. jul 2017 | 12:40

    Svaka investicija koja dođe je dobrodošla u Srbiju.

  • Nikolija

    12. jul 2017 | 12:16

    Vuciceva politika je jasno usmerena na razvoj i jacanje ekonomije. Svaki susret, sastanak koristi da privuce sto vise investicija u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA