Slovenija: Beskućnica se kandiduje za predsednicu države!

Fani Eršte, koja već 19 godina živi na ulici, odlučila je da se kandiduje jer "slovenačka država tone i tu nešto treba promeniti"

  • 0

Beskućnica Fani Eršte kandidovaće se za predsednicu Slovenije, jer želi priliku da "spase Sloveniju koja propada".

Fani Eršte, koja već 19 godina živi na ulici, održala je novinarsku konferenciju u Lubljani, na kojoj je saopštila da slovenačka država tone i da tu nešto treba promeniti. Zbog toga je ona odlučila da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima, koji će se u Sloveniji održati ove jeseni.

Da bi učestvovala u trci za predsednika Slovenije, kao nezavisni kandidat, Fani mora da skupi dovoljan broj potpisa građana, za koje ona veruje da će je podržati i kasnije glasati za nju, jer je mnogo ljudi poznaje. Kampanju namerava da finansira sama, a najavljuje i "dobrotvore" koji su spremni da joj pomognu.

U svom programu, Fani Eršte najavljuje bavljenje problematikom Roma, društvenom nejednakošću, socijalom, zdravstvom, stranim državljanima, ali i tajkunima.

(M. S. / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA