URS: Karić je dobrovoljno prodao "Mobtel"

Prodaja "Mobtela" je najtransparentnija i najuspešnija privatizacija u novijoj istoriji Srbije, a Karić je sam prodao kompaniju, saopšteno je iz Ujedinjenih regiona Srbije

  • 0

Član Predsedništva URS-a Vladimir Ilić kaže da je iznenađen izjavom Dragomira Karića da je "Mobtel" otet, pošto je to jedna od nauspešnijih privatizacija u Srbiji.

Ilić kaže da je prodaja "Mobtela" najtransparentnija i najuspešnija privatizacija u novijoj istoriji Srbije, i da je Dragoljub Karić sam prodao svoj deo austrijskom biznismenu.

- Dobro se sećam da je Bogoljub Karić sasvim legalno i dobrovoljno svoj vlasnički udeo u "Mobtelu" prodao austrijskom biznismenu Martinu Šlafu. Taj potez predstavlja transakciju između dvojice ljudi u telekomunikacionom biznisu i sa tim nikakve veze nemaju ni država Srbija, ni političke stranke, ni Mlađan Dinkić - poručio je Ilić u pisanoj izjavi, i zaključio da je svoj udeo u "Mobtelu" Austrijancima dobrovoljno prodao sam Karić.

Ilić dalje navodi da je država Srbija potom prodala "Mobtel" na javnoj aukciji, pred TV kamerama, i da ga je tada norveški "Telenor" kupio za 1,5 milijardi evra.

- To je najtransparentnija i najuspešnija privatizacija koja se dogodila u novijoj istoriji Srbije - ocenio je Vladimir Ilić. Ilić je kazao da odluku o krivičnopravnom statusu Bogoljuba Karića treba da donesu nadležni organi.

- Nismo nikada želeli da se mešaju nadležnosti i poslovi izvršne i sudske vlasti, niti smo ikada uticali na pravosuđe. Nećemo to činiti ni sada - poručio je Ilić u izjavi koju je medijima ostavila informativna služba Ujedinjenih regiona Srbije.

Narodni poslanik Dragomir Karić ranije danas je demantovao navode medija da slučaj "Mobtela" spada u sporne privatizacije i da će biti podvrgnut reviziji.

- Nikakva revizija postupka se ne vodi, vodi se krivični postupak zbog otimanja "Mobtela" - rekao je Karić novinarima, i dodao da kompanija njegovog brata Bogoljuba nije privatizovana, već oteta i prodata norveškoj kompaniji.

Na opasku novinara da je u pregovorima o prodaji "Mobtela" učestvovao i sadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić, Karić je rekao da je on samo bio izvršilac grubih radova.

Na pitanje  kako će sarađivati sa Dinkićem u okviru vladajuće koalicije, Karić je rekao da će odlično sarađivati u svemu onomo što je od interesa za državu i da neće raditi ništa što je protiv tih interesa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA