MUP Hrvatske: Srbi uhapšeni zbog ilegalnog ulaska!

Prema šestoro srpskih državljana, zadržanih u Kninu, pripadnici našeg MUP-a postupali su profesionalno, a oni su uhapšeni jer su ilegalno prešli u Hrvatsku, tvrde u hrvatskoj policiji

  • 0

Hrvatska policija završila je internu istragu povodom optužbi srpskih turista Miroslava Matića i Aleksandra Marića da su sa još četiri člana svojih porodica maltretirani i držani u policijskoj stanici u Kninu 13 sati bez hrane i vode.

MUP Hrvatske saopštava da nikakvog maltretiranja nije bilo, kao i da nisu tačne optužbe da su uhapšeni bili uskraćeni za hranu i vodu tokom trajanja pritvora. U saopštenju hrvatske policije se navodi da su prema šestoro srpskih državljana pripadnici MUP-a postupali profesionalno, a da su oni uhapšeni jer su ilegalno prešli u Hrvatsku!

- Postupajući po Planu za suzbijanje nezakonitih migracija, 14. jula ujutru u mestu Strmica, na lokalnom putu, policajci su zatekli šest srpskih državljana u ilegalnom prelasku granice.  Potom su, nakon što su upoznati s prirodom krivičnog dela koje su izvršili, uhapšeni. Prilikom hapšenja su se odrekli prava na advokata. Nakon toga, o postupku koji je pokrenut protiv njih je obavešteno i Konzularno predstavništvo Srbije u Hrvatskoj - piše u saopštenju.

U sudskom postupku koji je usledio protiv srpskih turista, presuđeno je da se oni proteraju iz Hrvatske, tako da su 16. jula deportovani u BiH.

- Napominjemo da je za vreme trajanja postupka svim srpskim državljanima omogućeno korišćenje hrane i pića u ugostiteljskom objektu u neposrednoj blizini policijske stanice. Sve zapisnike i izjave koje se tiču hapšenja su potpisali i nisu imali nikakve primedbe na tretman. Policijski službenici ovom prilikom profesionalno su postupali, maksimalno koristeći sve zakonske odredbe, kao i poštujući prava svih srpskih državljana - kažu u hrvatskoj policiji.

Podsetimo, Miroslav Matić i Aleksandar Marić optužili su MUP Hrvatske da su, zajedno sa četvoro članova familije, uhapšeni, vređani, kao i da su 13 sati držani u kninskoj policijskoj stanici bez hrane i vode.

(I. M.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA