SIN ISPRATIO OCA VOJNIKA: Mali Jovan (12) sa šapkom u ruci salutirao nad grobom!

Stariji sin vodnika Nebojše Milića koga je ubila NATO bomba na Kopaoniku rasplakao tužni skup kada je sa odra uzeo očevu šapku i salutirao poput pravog vojnika

  • 6

Vodnik prve klase pirotehničar Nebojša Milić, koji je stradao prilikom eksplozije zaostale NATO kasetne bombe na Kopaoniku, sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu.

Osim porodice, rodbine i kolega, do poslednjeg počivališta Milića su ispratili i izaslanik predsednika Nikolića, general Milorad Simović, zamenik načelnika Generalštaba general Milan Bjelica, izaslanik ministra odbrane Srbislav Cvejić, komandat Vazduhoplovstva i PVO general Ranko Živak i komandant 250. raketne brigade general Duško Žarković. Telegrame saučešća porodici uputili su predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

U pogrebnoj povorci nije bilo Milićevog trogodišnjeg sina, koji još ne zna da mu je otac mrtav, ali se zato dvanaestogodišnji Jovan pokazao dostojnim naslednikom svoga oca. Mališan je sa očevog sanduka uzeo njegovu šapku i nosio je tokom čitave sahrane, što je izazvalo suze u povorci. U trenutku kada su Milićeve kolege salutirale u njegovu čast, i Jovan je stavio ruku na kapu kazavši:

- I mene je tata naučio kako vojnik pozdravlja!

Zastavnik Zoran Mančić uputio je u ime kolega poslednji pozdrav poginulom podoficiru.

- Dični sine otadžbine Srbije, hvala ti što si nam omogućavao da spokojno hodamo ovom našom svetom zemljom, natopljenom krvlju srpskih junaka. Žrtvujući svoj život za druge, i ti si postao jedan od njih – rekao je Mančić.

Uz zvuke kompozicije "Tamo daleko", Milićev kovčeg položen je u raku. Ovaj trenutak najteže su podnele Nebojšina supruga Mila i njegov brat Slaviša, koji je na pogreb stigao iz Švajcarske.

- Sve što sam imala da kažem, njemu sam rekla. Ljubavi moja! Ostavite me, molim vas – tek toliko je supruga Mila izustila novinarima koji su pokušali da dobiju njenu izjavu.

Bratu Slaviši je pozlilo pa je intervenisala i Hitna pomoć.

– Pustite me, molim vas da legnem kraj njega – preklinjao je očajni brat.

Tomislav Milić, stric poginulog, kaže da je on već jednom bio ranjen tokom rada na poslu, ali da je odbijao da ga promeni.

- Prilikom jedne intervencije došlo je do požara. On je spasavao svoje drugove i tada je zadobio teške opekotine. Ni tada nije želeo da napusti posao koji ga je na kraju koštao života – kaže stric Tomislav.

V. A.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    4. avgust 2012 | 14:09

    POČIVAJ U MIRU! P.S.Tomislav Nikolić nije došao, Ivica Dačić nije došao, ministar odbrane Aleksandar Vučić nije došao. Sramota!

  • Aleksandar

    3. avgust 2012 | 21:17

    Svaka mu cast.

  • capekrtc

    3. avgust 2012 | 22:19

    šteta čovjeka....sućut obitelji....hrabar čovjek !!! R.I.P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA