OPREZ: Lažne karamele i negro bombone preplavile Srbiju!

Plagijate bombona prozivodi turska firma "Vural šećerleme", a uvozi ih domaća kompanija "Angkor". Najviše ih ima u megamerketima i na benzinskim pumpama

  • 0

Predsednik "Alo grupe", u čijem je sastavu i kompanija "Pionir" Miroljub Aleksić upozorava da su se na srpskom tržištu u proteklih nekoliko meseci pojavile kopije tradicionalnih lešnik karamela i negro bombona, proizvedene u Turskoj. Ovih bombona najviše je bilo na bezniznskim pumpama i u velikim trgovinskim lancima, ali je reakcijom Uprave carina i tržišne inspekcije doneto rešenje o njihovoj zapleni i povlačenju.

Ističući da se kopija po izgledu vrlo malo razlikovala od originala i da je po izgledu samo malo tamnija, Aleksić je rekao da je proizvođač plagijata turska kompanija "Vural šećerleme" u Turskoj, a da je uvoznik za Srbiju kompanija "Angkor".

- Cilj je da se zaštite potrošači i domaći brend, a "Pionir" će preduzeti sve mere u skladu sa zakonom - naveo je Aleksić i napomenuo da to nije prvi slučaj.

Advokat kompanije "Pionir" Angelina Andrejev rekla je da će u slučaju kopije lešnik kramele u tom postupku biti tuženi proizvođač, izvoznik i uvoznik.

Iz "Pionira" su apelovali na potrošače da obrate pažnju kada kupuju karamele, jer iako su kopije povučene iz prometa na nekim mestima se mogu još naći.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA